Napisano 9 Czerwiec 201014 l Witam :) Krótko o projekcie: Jest to mój pierwszy (większy niż 3 boxy) projekt w 3ds maxie. Moim celem jest stworzenie kompletnej wizualizacji domku letniskowego- wiadomo, spokój, słońce, morze. Nad samym sceną pracuję jak na razie 8 godzin i zawiera ona xxx polygonów. Rendering przeprowadzam w Vrayu 1.5 z użyciem materiałów dostępnych na stronie http://www.vray-materials.de Model samochodu zapożyczyłem od Xiz0ra Uploaded with ImageShack.us Edytowane 13 Czerwiec 201014 l przez sunlifter
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Samochodu prawie nie widać. Domek dośc mały i nie wiem czy odbicia na szybach są prawidłowo. Proponował bym też zmienić trawę. Trzymam kciuki za dalszą pracę ;)
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Autor Ok, tak więc popracowałem troszkę nad modelami,zrobiłem od nowa duży dach, ponieważ wcześniejszy miał za mało polygonów i wychodził kanciasto w renderach z góry. Dodałem taras, oraz światło skierowane w stronę tarasu. Poza tym zająłem się zwiększeniem realizmu- dopracowałem materiały, zmniejszyłem wysokość trawy. Zmieniłem mapę HDR nieba. Dalej mam spore problemu z materiałem szyb, męczyłem się z tym 2 godziny ale dalej nie jestem w stanie tak ustawić tego wszystkiego żeby odbicia wychodziły naturalnie, i nie przesłaniały całkowicie widoku do wnętrza pomieszczenia. Aktualnie scena to 395 512 polygonów.
Napisano 13 Czerwiec 201014 l może wykorzystasz to miejsce pomiędzy domkiem a dachem...bo teraz tam bedą się gromadziły tylko pająki i pajęczyny. Dach ten też nie pasuje do samego domku...może on (domek) powinien być większy i bardziej obły....Drewno na dachu może zastąp jaką dachówką. Dawaj dalej!
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Skupilbym sie na wiarygodnosci. Nadaj temu wyrazna skale, bo teraz deski sa prawie jak okna, Wiecej mniejszego detalu, cos co pozwoli lepiej okreslic forme, koncepcje..to sie przyda:) wiecej elementow charakterystycznych dla domu, wiecej funkcjonalnosci. Ale wierze, ze rozwinie sie w cos bardzo ciekawego. Powodzenia:)
Napisano 13 Czerwiec 201014 l Może najlepiej żeby pod całym dachem był domek. Jeżeli zastosujesz odpowiednie proporcje, to w tych najmniejszych miejscach będzie i tak wystarczająco miejsca dla człowieka żeby stać.