Napisano 9 Czerwiec 201014 l Witam:) Robię trampkopodobne obuwie w maxie do postaci i chciałbym zrobić też szurówki. Ale jak już zabierać się za nie to konkretnie myślę sobie, czyli jak najbardzij realistycznie. Myslalem o spline, nadac mu jakas grubosc i na edit poly przerzucic. Tyle ze bedzie to bardziej makaron niz sznurowka. A mi chodzi by spłaszczyć ją troszkę. Nie mam jakoś pomysłu....:)
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Hej, A po prostu loft na spline z wykreowanym "przekrojem" sznurufki? I potem unwrap z opcją spline? Pzdr Elimo
Napisano 9 Czerwiec 201014 l można spline z ustawieniem rectangural później dostosować tylko wartości tak żeby obrać kształt sznurówki później jakiś modyfikator twist itp żeby wyglądało lepiej, TS parę connectow i później już sam materiał z bump mapa czy normal.
Napisano 9 Czerwiec 201014 l Autor @elimo - kompletnie zapomnialem ze istnialo cos takiego jak loft:) @hcpiter - tez mi sie wydaje ze opcja z normalem jest najlepsza, thx:) a tak btw bo przydaloby sie jakiegos unwrapa zrobic na normala (czy daloby rade bez wrzucania map w material?), a jak? I potem unwrap z opcją spline? Nie zrozumialem:)
Napisano 11 Czerwiec 201014 l Już tłumacze :) te moje skróty myślowe :) w modyfikatorze UNWRAP UVW jesty opcja mapowania spline, która układa mape według splinu który zatwierdzimy w modyfikatorze. bardzo przydatne przy np sznurówkach :) Pzdr