Napisano 11 Maj 200420 l witam w ramach cwiczen postanowiłem stworzyć kilka przedmiotów z mojego najblizszego otoczenia. model samolotu stoi u mnie na biurku, kubki są z kuchni, dvd moje, stolik w pokoju dziennym itd. :)
Napisano 11 Maj 200420 l kompozycja raczej niebardzo - jakby nie patrzec wychodzi balagan. To duzo roznych przedmiotow z czego zaden nie ma nic wspolnego z innym :) Dlatego trudno to powiazac jakos \"nie-balaganiarsko\". Ale zobayczymy co Ci z tego wyjdzie. pozdro
Napisano 11 Maj 200420 l więcej przestrzeni i jakoś to zakomponuj sensownie..... // model samolotu mi sie poodoba.....
Napisano 11 Maj 200420 l Autor na samym początku miał byc sam samolot, tylko to było jakos tak głupio - w gruncie rzeczy ten samolot jest w miare prosty. rozejrzałem sie jeszcze nieco po biurku i zobaczyłem kubek z herbatą - no to tez postanowiłem dodać. i tak jakoś się rozrosła scena. moze jakies obiekty po prostu usunąc? co radzicie?
Napisano 12 Maj 200420 l to raczej nie kolumna ... tylko noga od fikusnego szklanego stolika ... pozdro
Napisano 12 Maj 200420 l hmmm ogólnie to średnio ciekawe jak na razie - mam nadzieje ze z czasem scenka nabierze wyglądu (ładu i składu :-)) - - jak na razie to plastelina ;-P
Napisano 16 Maj 200420 l Autor dość duży update przede wszystkim są juz teraz teksturki, na razie widze kilka rzeczy do poprawki ale nie miałem za bardzo czasu. mianowicie: zmiana tekstury żóltego kubka, poprawię wnętrze kubka czerwonego; zrobię dokładną teksturę na samolot (ta aktualna to prowizorka); jeszcze pokombinuję nieco z plytą DVD ponadto jeszcze mam zamiar nieco zmienić oświetlenie
Napisano 16 Maj 200420 l wow, hehe faktycznie... latajace kubki, samolot to tam jeszcze nie dziwne :P
Napisano 16 Maj 200420 l haha no i teraz mnie olsnilo - juz wiem o co tu chodzi - ta stopa w PD to noga stolu ze sklana tafla blatu - na ktorej stoja te kubki i samolot ;D Kurde ale wez to jakos pozadnie zakomponuj bo tak to mylące jest strasznie! pozdro
Napisano 16 Maj 200420 l Modele może nie najgorsze, ale tak jakoś nie za pięknie Ci to wyszło!! :/ Zgadzam sie z Markiem - popracuj nad kompozycja!
Napisano 17 Maj 200420 l Autor heh, co do tego stołu (konkretnie blatu) to zwiększe nieco reflect i zmniejsze przezroczystość i może jakąś delikatną teksturkę dodam. a co do kompozycji, to tylko na razie słyszałem aby ją poprawić - a może jakieś dokładniejsze propozycje???