NewRhinoUser Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 Witam ponownie:) Mam pytanie czy po wymodelowaniu czegos w Rhino mozna dodac jakies szczegoly bez ponownego modelowania od poczatku...nie wiem czy wiecie o co chodzi ale... np mam cztero ramienno felge i wszystko jest ok ale zalozmy ze nagle zmienila mi sie koncepja i chce felge piecioramienna...i czy moge w jakis sposob edytowac stara felge czy musze ja stworzyc od poczatku...uff
NewRhinoUser Napisano 12 Maj 2004 Autor Napisano 12 Maj 2004 Wiec? Bo nie wiem czy jak mi cos nie wyjdzie to czy mam robic od nowa czy moge to odpowiednio zmodyfikowac...
SansSerif Napisano 12 Maj 2004 Napisano 12 Maj 2004 uzyj kreatora felg z bonus tools. tam podajesz ilosc ramion i gotowe :\\
zipper Napisano 13 Maj 2004 Napisano 13 Maj 2004 zalezy na jakim etapie modelowania danego przedmiotu jestes ... :) zawsze mozna cos zrobic z prawie gotowym modelem ... ale nie zawsze sie chce :) jezeli twoja w tym przypadku felga to np jakies ramie wlepione w walec na srodku ... to tak mozesz to modyfikowac ... np rozkleic obiekt .. i uzyc funkcji \"array polar\" zeby sobie zrobic tyle ramion ile ci sie podoba ... pozniej tylko ladnie posklejasz z caloscia i powinno byc ok ... nie zawsze jednak chce sie wracac ... i latwiej zaczac od nowa niz latac wszystki dziorki duperelki :) PS. daj screen\'a z konkretnego obiektu to bedzie latwiej powiedziec wiecej pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi