Napisano 12 Maj 200420 l Witam ponownie:) Mam pytanie czy po wymodelowaniu czegos w Rhino mozna dodac jakies szczegoly bez ponownego modelowania od poczatku...nie wiem czy wiecie o co chodzi ale... np mam cztero ramienno felge i wszystko jest ok ale zalozmy ze nagle zmienila mi sie koncepja i chce felge piecioramienna...i czy moge w jakis sposob edytowac stara felge czy musze ja stworzyc od poczatku...uff
Napisano 12 Maj 200420 l Autor Wiec? Bo nie wiem czy jak mi cos nie wyjdzie to czy mam robic od nowa czy moge to odpowiednio zmodyfikowac...
Napisano 13 Maj 200420 l zalezy na jakim etapie modelowania danego przedmiotu jestes ... :) zawsze mozna cos zrobic z prawie gotowym modelem ... ale nie zawsze sie chce :) jezeli twoja w tym przypadku felga to np jakies ramie wlepione w walec na srodku ... to tak mozesz to modyfikowac ... np rozkleic obiekt .. i uzyc funkcji \"array polar\" zeby sobie zrobic tyle ramion ile ci sie podoba ... pozniej tylko ladnie posklejasz z caloscia i powinno byc ok ... nie zawsze jednak chce sie wracac ... i latwiej zaczac od nowa niz latac wszystki dziorki duperelki :) PS. daj screen\'a z konkretnego obiektu to bedzie latwiej powiedziec wiecej pozdrawiam