malkolmgk Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 Witam, zdaje sobie sprawę, że temat szkoły jest na tym forum już oklepany, ale niestety w żadnym wątku nie mogłem znaleźć nic na temat studiów magisterskich:( W zasadzie zdaje sobie sprawę, że w kwestii grafiki studia są mało ważne, a liczą się bardziej zdolności i doświadczenie. Pomimo tego chciałbym uzyskać tytuł magistra, który czasem się przydaje i w zasadzie tylko dlatego szukam jakiejś szkoły. Niestety do tej pory nie udało mi się znaleźć nic związanego z grafiką:(. Szukam jakiejkolwiek szkoły bez względu na renomę i poziom nauczania, aby były to studia magisterskie i zaoczne. Uzyskałem już tytuł inżyniera na kierunku informatyka i w zasadzie w ostateczności mógłbym kontynuować swój kierunek, jednak wolałbym tym razem uczyć się tylko tego co mnie interesuje. I tu pojawia się moje pytanie: Czy znacie jakieś szkoły spełniające moje kryteria? Jeśli nie grafika to przynajmniej coś związanego (np, fotografia), lub coś co grafikowi w jakimś stopniu może się przydać. Fajnie by było gdyby gdyby były to szkoły w okolicach Podlasia, bo stąd właśnie jestem, ale prosiłbym o wymienianie czego się da.
Gość Norad Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 W anglii jest sporo kursów, ale tam nie ma magisterki - jest BA - czyli licencjat oraz MA - czyli coś ala doktorat.
malkolmgk Napisano 17 Czerwiec 2010 Autor Napisano 17 Czerwiec 2010 o ASP słyszałem, ale nie wiem czy bym się nadawał:( tam chyba rysować ładnie trzeba umieć i inne takie, poza tym słyszałem, że trudno się dostać bardzo. Zagraniczne uczelnie odpadają.
Shogun 3D Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 (edytowane) o ASP słyszałem, ale nie wiem czy bym się nadawał:( tam chyba rysować ładnie trzeba umieć i inne takie, poza tym słyszałem, że trudno się dostać bardzo. Zagraniczne uczelnie odpadają. Sugeruję zatem gastronomię lub turystykę, ale też nie wiem, czy się nadajesz, bo tam trzeba umieć obierać ziemniaki lub posługiwać się kompasem i takie tam... Edytowane 17 Czerwiec 2010 przez Shogun 3D
XaoC Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 o ASP słyszałem, ale nie wiem czy bym się nadawał:( tam chyba rysować ładnie trzeba umieć i inne takie, poza tym słyszałem, że trudno się dostać bardzo. Zagraniczne uczelnie odpadają. Jak masz juz inz, to mozesz sie starac dostac na ASP na studia drugiego stopnia. Ilosc chetnych bardzo mala, ergo szanse sa wieksze. Tylko rzeczywiscie, duzo rysunku, malarstwa i tym podobnych, w koncu to studia artystyczne. Ale cos slyszalem ze w wawie na asp utworzona jakas animacje, ale nie wiem o co dokladnie chodzi.... Pozdr
dac77 Napisano 17 Czerwiec 2010 Napisano 17 Czerwiec 2010 W anglii jest sporo kursów, ale tam nie ma magisterki - jest BA - czyli licencjat oraz MA - czyli coś ala doktorat. Masters degree to nie doktorat tylko magister.
Rekomendowane odpowiedzi