Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siemka

stawiam swoje pierwsze kroki w 3d.na warsztat wzielem jeden ze swoich konceptow

http://3.bp.blogspot.com/_vmYPvX9Jc1Y/Ssssipr7TBI/AAAAAAAAARI/NJhZKc5H1Zk/s1600-h/cyborg2.jpg

.mocna prowizorka i kombinowanie spowodowane nieznajomoscia programu :D ale jestem ciekaw waszych komentarzy.pewnie jak uda mi sie to skonczyc (o ile komp mi sie nie spali wczesniej :) to sprobuje sie zajac texturowaniem( jestem totalnie zielony narazie )

pozdro!

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 2,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niezły to mało powiedziane, skoro na tym etapie piszę że nie zna dobrze programu to co będzie jak pozna :P

Napisano

Poka basemesh, albo pierwszy level...

Z doświadczenia wiem, że prawie każdy kto umie w 2D niezłe rzeczy robić, to i w sculpcie jest dobry... Nie ma co się dziwić, bo jedno z drugim wiele ma wspólnego. Gratuluję talentu, no i powodzenia w 3D życzę... Mam nadzieję że zawiłości i nudne elementy pracy w 3D cię nie zniechęcą.

Napisano

Właściwie trochę zabłądziłeś z tym modelem , większość mechanicznych elementów wygodniej by było wymodelować tradycyjnie , i tylko elementy organiczne potraktować Zbrushem.

Napisano
  • Autor

yo

zeet - mo wiem ze takie rzeczy powinno sie robic w innych programach.niestety w zbruszu plastikowo beda wygladac.narazie chcial bym ogarnac z brusza.bo jak bym sie wziol za cos innego to bym bankowo sie pogubil:)

Napisano

drogi Krezlu :) wszystko super, detal naprawde robi wrazenie, morda mi sie mega mocno podoba i metalowe wstawki tez sa spoko, tylko problem w tym ze jak wlaczysz sobie mozgowe pomijanie detalu, to zobaczysz ze goly model wyglada jak pomana lalka bez stawow itp, polecam wyplucie najnizszego poziomu modelu do maxa i poprawienie besmesza zeby mial jakias fajna poze i kilka twardych zakonczen stawow i jak wrzucisz model spowrotem do zbrusha obiecuje ci ze bedzie to wygladalo o niebo lepiej :) zwroc uwage jak bardzo pomales mu reke w nadgarstku (tzn na bank to widzisz, chyba jeszcze dlonia sie nie zajmowales), acha i ustawiles go tak, jakbys mu wsadzil murzynska 50tke w zadek :)

Napisano
  • Autor

Yo drogi klicq:).Dzieki za uwagi komenty. z wiekszosci zdaje sobie sprawe.chetnie bym poprawil go w maxie ale chyba psychika mi na to nie pozwoli.tj staram sie ogarnac tego łobesranego Z-brusza przy tym modelu .jak narazie dzieje sie cala masa rzeczy ktorych nie kumam jeszcze.wiec zabawa w 2 programach byla by dla mnie niebezpieczna.tj bankowo nastepny model bede juz sie staral robic tak jak sie powinno robic.

tej lapy nie ruszalem jeszcze wiec dlatego taka krzywa;] wracam do dlubania i tutoriali pozdro all

Napisano
Yo drogi klicq:).Dzieki za uwagi komenty. z wiekszosci zdaje sobie sprawe.chetnie bym poprawil go w maxie ale chyba psychika mi na to nie pozwoli.tj staram sie ogarnac tego łobesranego Z-brusza przy tym modelu .jak narazie dzieje sie cala masa rzeczy ktorych nie kumam jeszcze.wiec zabawa w 2 programach byla by dla mnie niebezpieczna.tj bankowo nastepny model bede juz sie staral robic tak jak sie powinno robic.

tej lapy nie ruszalem jeszcze wiec dlatego taka krzywa;] wracam do dlubania i tutoriali pozdro all

Tak się wtrącę i według mnie używanie dwóch programów, które współdziałają ze sobą ma nawet na początku sens, ponieważ wiesz w jaki sposób mogą obcować ze sobą a więc działać synergistycznie. Według mnie pobaw się jak Ci się chce z tym do końca modelowania i zacznij kolejny model od początku w maxie następnie bazę do ZB i wtedy działaj, no i co najważniejsze wrzucaj częstszy progress tego na forum to masz dużą szansę, że chłopaki z forum powiedzą jeżeli byś robił rzeczy w złej kolejności bądź pomijając pewne sprawy, co znacznie oszczędziło by twój czas, ponieważ robiłbyś poprawnie a i przy tym zdobywałbyś cenne doświadczenie w tworzeniu 3D. No, ale jako że się napisałem to wymagam z twojej strony, abyś za pewien czas zaprezentował nam coś maxowego, a jeżeli będzie max sprawiał fochy to jak wcześniej wspominałem ludzie na forum chętnie pomogą ;]

Napisano
  • Autor

jo jo

dzieki za rady.postaram sie zastosowac.wrzucam tak czesto na ile moge.niestety narazie dlubie sobie w wolnych chwilach to to .z tad brak plynnosci we wrzucaniu

pozdro!

Napisano
  • Autor

jo updajtu nie bedzie narazie.moj komp nie daje rady na tej postaci.w miedzy czasie zrobilem sobie glowke pod wplywem lovecrafta.staram sie ogarniac zbrusza i texturowanie.nie mam dostepu do jakiejs bazy tekstur wiec nie sa najlepszej jakosci;/

pozdro mowcie co myslicie

edit; widze ze sie jpg zblurowal jakos;/ na stronce portfolio jest normalnie.zapraszam jak cos.pzdr

Edytowane przez KrężeL

Napisano

wow, jak na 2 miesiace kontaktu z 3d, toooo eeee brak slow, genialne nawet jak na starego wyjadacza., mozesz pokazac cos wiecej, model siaty...... fantastyczne

troche wyglada (koncepcyjnie) jak te mutki z stalkerow: ]