Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witajcie.

No dobra... jeszcze się tak nie obnażałem, żeby smarować WIPy na forum publicum. Spróbuję, zobaczę co z takiej pracy pod ostrzałem wyniknie. Pomożecie?

Łaziło mi po głowie, by uwiecznić jednego z herosów mojego dzieciństwa - Brana Mac Morna, ostatniego króla Piktów.

Aktualnie na Digarcie trwa jakaś ilustracyjna bitwa dotycząca władcy areny i tak sobie umyśliłem, że nasmaruję Brana na tę okazję (deadline to też motywacja).

Wstępny pomysł z dziś wygląda tak:

BranMacMorn_wip_draegg.jpg

Edytowane przez draegg
thumb add

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  draegg napisał:
Pomożecie?

Pomożemy ;)

Kolorystyki sie narazie nie czepiam, skoro to wip, ale drazni mnie nieco ta wszechobecna czern. Kompozycja mimo iz centralna zdaje egzamin moim skromnym zdaniem. Fajnie by bylo gdybys w pozniejszej fazie dodal taka lekka poswiate/swiatelko za herosem, lepiej wydobedzie to postac z tla i po prostu wyglada fajnie.

Moje 3 grosze.

Napisano

Podoba mi się pomysł, klimatyczny sposób oświetlenia, gama kolorystyczna, jak na WiP wydaje się być dobra, ale właśnie, ta czerń, staraj się zawsze pozbyć linearta z pola widzenia, bo to zmienia jednak sposób odbierania pracy. Co do samej czerni, czerni można bardzo fajnie użyć, ale trzeba wiedzieć jak, gdzie i kiedy. Ciemna strefa na pewno nie będzie czarna na skórze, skóra odbija kolor, a cienie są zazwyczaj ciepłe. Nałóż na całą kompozycję gradient i od tego zacznij komponować walor, to ci bardzo pomoże.

Praca zapowiada się fajnie.

pozdrawiam

Napisano

Przemyślałbym jeszcze położenie ręki pokonanego, byłem przez dobrą chwilę święcie przekonany że to noga głównego bohatera :)

Dzida powinna być w drugiej ręce i kierować się na wroga, teraz trzyma ją jakimś małpim nachwytem i kompletnie tego nie czytam.

Z resztą - jak uważasz. Wip jest po to żeby posłuchać uwag i rozsądzić, które mają coś w sobie a które nie. :)

Napisano

Draegg zerknołem szybko na obrazek bez głębszego wnikania , póżniej przeczytałem posty chlopaków z forum i SBT77 dopiero mi ping-ponga z głowy zrzucił bo też myślałem że to noga . Ale myślę , że jak się już wydetaluje , otworzy dłoń z paluszkami doda (to ta głupia blondynka:)) trochę krwi , to będzie git , a znając Twojego skilla to bedzie git .

Napisano

fajne.mogl bys sprobowac zrobic tak by noga sie opieral o zwloki wyciagajac wlocznie. a tamten mogl by go posmiertnie ciagnac go za majtki ( tj za szate.ten najajecznik :)