Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym pokazać swój pierwszy model, na którym uczę się od miesiąca modelować :P

Proszę o komentarze i konstruktywną krytykę, nad czym powinienem jeszcze popracować przed zabraniem się za kolejny model?

yak9render.th.jpg

Wiem, że brakuje cieniowania, ale nie mogę sobie poradzić, żeby wyglądało fajnie...

Jeszcze siedzę na tutkach :P

• Odpowiedzi 3
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Model ma pare krzywizn... tzn mi rzucilo sie w oczy tak jak masz przednie kola i te metalowe laczenia kol z 'nadwoziem' samolotu, troche kanciaste sa... (moze takie maja byc xd)

Co do renderingu... hm... razi po oczach to ze nie ma cienia...

Na oponki daj jakas texturke bo troche lyso wygladaja i najlepiej zeby ten model mial texturki troche z rdza i innymi detalami by nadaly mu starego wygladu... takie moje skromne zdanie...

Dla bardziej zaawansowanych 3d'maniakow najlepiej zarzuc siatke + rozne zblizenia na kola, smiglo, kabine i inne male detale ktore sa istotne... Oni Ci odpowiedza jutro jak tylko otworza łoczy ; p

Pozdrawiam

Bart

Edit:

I jeszcze jedno xD zapomnialem napisac... ten numerek 69... to przypadek? czy moze jakis sentyment? xD

Pozdro

Napisano

Jeżeli robisz to w Belnderze, to może zerknij na samoloty3d.pl. Jest tam książka, z której m.in. dowiesz się, jak "pobrudzić" samolot, oraz tutorial, jak wkomponować model w zdjęcie, aby rzucał na podłoże cień.

Na marginesie: To mi wygląda na Jaka -9P, ale czy jesteś pewien, że miał 14 wylotów kolektora spalin? Wydawało mi się, że było ich 12 (po 6, a nie 7 z każdej strony...)