Mellon Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 (edytowane) Tu bede wrzucal postepy I miniaturka (mam nadzieje ze dobrze to zrobilem) http://img194.imageshack.us/img194/9567/najezdzcaipolmini.jpg Edytowane 31 Lipiec 2010 przez Mellon
Joel Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 Rozciągnij go trochę, bo bidulek spłaszczony, poza tym kwadratopodobny kadr jest mało ciekawy. pozdrawiam
Mellon Napisano 18 Lipiec 2010 Autor Napisano 18 Lipiec 2010 To taki szkic na szybko poprawki robie na biezaco thx Joel kilkadziesiat minut pozniej
Rotcore Napisano 18 Lipiec 2010 Napisano 18 Lipiec 2010 skrót, perspektywa ssssie... jakbyś nie kombinował to i tak będzie płasko... samo przekształcanie swobodne w szopie nie wystarczy do uzyskania zamieżonego efektu, a podejrzewam, że wlaśnie tego użyłeś... pozdro
Joel Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Słuchaj Mellon, zmień sobie koncepcję, bo taki skrót jest dla ciebie za trudny, szczerze. Nie dość, że z anatomią, to się będziesz musiał bić z perspektywą. pozdrawiam
Swiezy Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 jeśli już się zdecydował na takie przedsięwzięcie może warto jednak go wspierać, jeśli nie chcesz zrezygnować z konceptu poproś kogoś żeby zrobił Ci zdjęcie-referencje, ja przynajmniej staram się w ten sposób wspierać swój pomysł ;)
Mellon Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Napisano 19 Lipiec 2010 Joel robie to wlasnie dla tego ze jest trudne i uwazam ze zmaganie sie rozwija mnie najbardziej.Moze jest koslawo ale to dalej Wip nad ktorym spedzilem zaledwie 2h i dalej pracuje, jak chcesz gdzies zajsc jak gdy tylko zobaczysz schody to odpuszczasz? -Swezy dzieki za pomysl zdjecia ,wykozystam. Pozdrowienia
Joel Napisano 19 Lipiec 2010 Napisano 19 Lipiec 2010 Mellon słuchaj, moje rady są w gruncie rzeczy praktyczne, jeśli widzę coś w wątku rywalizacyjnym, od razu zakładam, że starasz się coś tu osiągnąć. Ćwiczyć trudne rzeczy możesz zawsze, ja schodów nie unikam. Twoja wypowiedź nasuwa na myśl sportowca tłumaczącego porażkę na międzynarodowym show, tym, że musi próbować nowych rzeczy i ciągle się uczy, dlatego nie kopnął piłki w stronę bramki, tylko uderzył ją pośladkami dla lepszego poślizgu. Od tego ma czas na ćwiczenia, a tu mamy konkurs i staramy się wypaść jak najlepiej, zabierając się za coś, co mamy nadzieję nam wyjdzie. Oczywiście nie myśl, że chcę cię tutaj jakoś zniechęcić, to jest twoja decyzja. Ale ok, załóżmy, że staniesz na swoim. W takim wypadku, właśnie - koniecznie referencja. Zaczynając postaraj się zawrzeć całą postać w jednej figurze, żeby mieć bazę i odniesienie względem każdego elementu, tak, aby wszystko współgrało. Czekam na postępy. powodzenia
Mellon Napisano 19 Lipiec 2010 Autor Napisano 19 Lipiec 2010 (edytowane) Postep :) - mam jeszcze duzo pracy w black&white nad anatomia wiec do koloru jeszcze sporo temu brakuje. Joel - jak widze na jakis odcisk nadepnalem ale reasumujac - uwazasz ze powinienem sobie odpuscic ale sam jak napotykasz schody to nie odpuszczasz - czyszby inna kategoria ? Ps.dzieki Resh -przydalo sie :) Edytowane 20 Lipiec 2010 przez Mellon
Mellon Napisano 20 Lipiec 2010 Autor Napisano 20 Lipiec 2010 Pierwsze kolory rece pozmienialem dalej z butem walcze
atheg Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 W detalu to nawet fajnie wygląda, ale wciąż moim zdaniem problemy leżą u podstaw. Bardzo dziwnie i nienaturalnie ma Twój najeźdźca wyciągniętą szyję, za małą głowę też chyba (choc najeżdźcom z północy to nie powinno zbytnio przeszkadzać, pamięta ktoś Thurda Barbarzyńcę?). Pokusiłbym sie też o pokazanie jednak prawej stopy bo dziwnie się gubi za tym wyniesieniem terenu. Walcz dalej, powodzenia!
emmilius Napisano 22 Lipiec 2010 Napisano 22 Lipiec 2010 pamięta ktoś Thurda Barbarzyńcę Taa uwielbiałem jego komiksowe historyjki. Człowiek urodzony do machania toporem i ... koniec=]. Jego głowa zdaje się była normalna ale był ponad przeciętnego wzrostu + góra mięśni.
Mellon Napisano 22 Lipiec 2010 Autor Napisano 22 Lipiec 2010 Ach ten Thurd -chyba w "magi i mieczu" sie pojawial? Atheg & Emmilius Dzieki za uwagi jakies zmiany wnioslem. Codzienny update
Mellon Napisano 23 Lipiec 2010 Autor Napisano 23 Lipiec 2010 No i ten rzut chyba skonczony jakies poprawki moze jeszcze wniose
Rotcore Napisano 24 Lipiec 2010 Napisano 24 Lipiec 2010 nie mylilem się... ciągle to jest płaskie... błędy ku podstawie i się praca nie wybroni... o co chodzi z jego nogami bo dla mnie to jest niepojęta postawa, jest widziany z dołu, za skarpą, na skarpie, przed skarpą, chce zejść w dół czy co, a może wszystko naraz bo tak to wygląda właśnie, jedna noga się chowa za skarpą, a druga mu schodzi w dół i jest nieco przydluga w stosunku do drugiej :P... pozdro i pamietaj żeby przed dopieszczaniem i malowaniem zadbać o poprawny szkic :P
Rekomendowane odpowiedzi