Jump to content
  • 0

Problem z poleceniem extrude


Question

Mam problem z poleceniem ekstrude - nie działa jak domyslnie ustawione tylko inaczej. Zrobiłem film na którym widać mój problem - jest z opisem.

Pomuzcie mi pls!

dzieki

SORY ZA BŁĘDY ALE KLAWIATURA MI NAWALA.

Edited by P.I.W.O.
Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Ale się zamartwiłeś ;)

Jak źle się wysuwa to ten face zawsze możesz przesunąć bo w koncu chodzi o caly model, zeby byl teges, a nie to, jak zrobisz extrude. Vertexy też możesz poprzesuwać. ee tam :)

Link to post
Share on other sites
  • 0

No dobra ale tak w ogóle to jak zrobić z powrotem ustawienia domyślne?

Obszedłem ten problem (niekturzy powiedza że na okrągło) Ale nie zaszkodzi jak opisze to co wymysliłem i działa. narazie jako tako.

 

Najpierw robie nowy projekt stawiam co kolwiek np box potem wklejam swój i robie marge i działa jak należy.
dziwne...

 

ten sposób juz nie działa

 

tu jest film z lepiej pokazanym moim problemem:

http://www.przeklej.pl/plik/jak-avi-001arv1054eh2j6

 

weźcie ludzie pomóżcie mi pls

Edited by P.I.W.O.
Link to post
Share on other sites
  • 0

z tego co patrze na filmik, ten edge bardziej z tylu od tego poly co chcesz extrudowac jest po prostu krzywo ustawiony chyba...nie lepiej zrobic innego cylindra i zextrudowac.

 

ps. widze chyba ze chcesz zrobic kolo, czy cos w jego stylu,

nie lepiej przekopiować tylne kolo i poscaleowac je zeby pasowalo do przodu... ?

 

ale na pewno cos z tym edgem nie tak bo pod koniec filmiku jest taki jakis ... Krzywy albo cos

 

u screenshotcik :)

 

http://img651.imageshack.us/i/beztytuujju.png/

 

wez sobie sciagnij na pulpit i zrob zoom to zobaczysz krzywy edge

Link to post
Share on other sites
  • 0

wiem że jest krzywo - nie rozumiem tylko dla czego jak ekstruduje kwadrat jest ok a jak koło (nawet od zera ale w tym samym projekcie) to już robi sie inaczej.

już odkryłem. nie wiem tylko jak to opisać tylko jeden "klocek" miał takie ustawinie usunąłem go i wszystko działa jak nalezy

Edited by P.I.W.O.
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We are using cookies. Read about our Privacy Policy