P.I.W.O. Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 (edytowane) Mam problem z poleceniem ekstrude - nie działa jak domyslnie ustawione tylko inaczej. Zrobiłem film na którym widać mój problem - jest z opisem. Pomuzcie mi pls! dzieki SORY ZA BŁĘDY ALE KLAWIATURA MI NAWALA. Edytowane 20 Lipiec 2010 przez P.I.W.O.
Camel Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 Ale się zamartwiłeś ;) Jak źle się wysuwa to ten face zawsze możesz przesunąć bo w koncu chodzi o caly model, zeby byl teges, a nie to, jak zrobisz extrude. Vertexy też możesz poprzesuwać. ee tam :)
P.I.W.O. Napisano 20 Lipiec 2010 Autor Napisano 20 Lipiec 2010 (edytowane) No dobra ale tak w ogóle to jak zrobić z powrotem ustawienia domyślne? Obszedłem ten problem (niekturzy powiedza że na okrągło) Ale nie zaszkodzi jak opisze to co wymysliłem i działa. narazie jako tako. Najpierw robie nowy projekt stawiam co kolwiek np box potem wklejam swój i robie marge i działa jak należy. dziwne... ten sposób juz nie działa tu jest film z lepiej pokazanym moim problemem: http://www.przeklej.pl/plik/jak-avi-001arv1054eh2j6 weźcie ludzie pomóżcie mi pls Edytowane 20 Lipiec 2010 przez P.I.W.O.
DrHoUsE Napisano 20 Lipiec 2010 Napisano 20 Lipiec 2010 z tego co patrze na filmik, ten edge bardziej z tylu od tego poly co chcesz extrudowac jest po prostu krzywo ustawiony chyba...nie lepiej zrobic innego cylindra i zextrudowac. ps. widze chyba ze chcesz zrobic kolo, czy cos w jego stylu, nie lepiej przekopiować tylne kolo i poscaleowac je zeby pasowalo do przodu... ? ale na pewno cos z tym edgem nie tak bo pod koniec filmiku jest taki jakis ... Krzywy albo cos u screenshotcik :) http://img651.imageshack.us/i/beztytuujju.png/ wez sobie sciagnij na pulpit i zrob zoom to zobaczysz krzywy edge
P.I.W.O. Napisano 20 Lipiec 2010 Autor Napisano 20 Lipiec 2010 (edytowane) wiem że jest krzywo - nie rozumiem tylko dla czego jak ekstruduje kwadrat jest ok a jak koło (nawet od zera ale w tym samym projekcie) to już robi sie inaczej. już odkryłem. nie wiem tylko jak to opisać tylko jeden "klocek" miał takie ustawinie usunąłem go i wszystko działa jak nalezy Edytowane 21 Lipiec 2010 przez P.I.W.O.
Rekomendowane odpowiedzi