Napisano 2 Luty 200322 l Tak wiec widze ze forum ma tera speddda jak nigdy.. to dobrze.. mam nadzieje ze tak bedzie caly czas! :D Jedna mala propozycja. Bardzo wskazane byloby podzielenie dzialu \'Prace w toku WIP\' na: \'PRACE W TOKU\' i \'UKONCZONE PRACE\' Dlaczego?.. :) ano dlatego ze teraz wszystko sie miesza i to niezle. I niby dlaczego ktos ma wrzucac ukonczone dzielo do WIPa? Tak bedzie o niebo lepiej.. I jescze jedno.. Why.. kiedy zmieniam skina forum.. - nie laduja sie ikonki... - przez to trza uzywac tylko default/:)
Napisano 2 Luty 200322 l popieram pomysł i dorzuce też coś wlasnego. moze by tak dzaił FAQ zrobić i tajk umieszczać odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania, zeby uniknąć powtarzających sie pytań.?
Napisano 3 Luty 200322 l Gotowe, skończone prace można by wstawiać w dziale obrazy, czy jakoś tak się nazywa. Ale jak tam dawno temu wstawiłem jeden taki to mi go wycieli i okazało się, że służy ten dział tylko \"pracom ręcznym\". A można by go wykorzystać też do skończonych pracek:)
Napisano 3 Luty 200322 l ja bym raczej zostawil juz te obrazy, ale cos takiego to jesy niezly pomysl, choc bylaby to druga galeria, ale pracki moga byc i tu i tu.
Napisano 4 Luty 200322 l sorki ale jeszcze przez tydzien moje odpowiedzi na forum moga byc krotkie - sesja :(( Ale powiem tyle: ukonczone prace - jest przeciez galeria ... wydaje mi sie ze tam powinny ladowac skonczone prace ... Co do FAQ to od dawna je pisze jako osobny dzial na strone a w nim podstawowe pytania jakie mi ludzie najczesciej zadaja: np. winXP i max4, jak instalowac pluginy, jak ustawic bitmape jako tlo, ile kosztuje 3ds max itp ...
Napisano 5 Luty 200322 l hmmm... nie ma FAQ na stronie jeszcze i mysle ze w momencie gdy tam powstanie bedzie mozna do niego linkowac pytania najczesciej pojawiajace sie.
Napisano 7 Luty 200322 l Autor Nie mi sie to absolutnie nie podoba.. - chodzi zapewne o galerie ta bezposrednio max3d.pl.. Prawda jest taka ze tu na forum powinien byc osobny dzial galeria czy cos gzdzie bylyby tylko skoczone pracki.. a prace w toku to bylby osobny dzial.. tak po protu za bardzo sie wszytstko miesza. A zaloze sie ze kazdy kto z forum korzysta latwiej i chetniej zagladalby i umieszczlby swe prace w galerii na forum a nie gdzies dalej (tak jakby poza tym) Takie jest moje zdanie.. zeby byla tu taka galeria.. a jak ktos bedzie chcial tez wrzucac swe pracki do galerii poza forum to tez moze. :D pozatym bedzie porzadek.. przejrzyscie, anie wszystko razem w jednym kotle :)
Napisano 7 Luty 200322 l Hmm... OK ale galeria wtedy nie moze umrzec. Pamietajcie ze forum jest czescia serwisu i z galeria jest poniekad zwiazane. Wiem ,ze galeria czesciej jest przegladana przez \"pracodawcow\" szukajacych mlodych talentow i nie chcialbym zeby w ten sposob umarla. Moge dodac taki dzial tutaj ale updatujcie swoje galerie rowniez :) Nie kazdy zaglada (a szkoda) :) na forum ... Boje sie ze zrobi sie z tego dzialu dzial WIP II ... Wiadomo , ktos wystawi prace ... zostanie skrytykowany i bedzie ja wtedy poprawial ...
Napisano 7 Luty 200322 l Ewentualnie możę by tak zrobić coś w stylu wstępnej Galeri. Można by wtedy umieszczać prace, które po ogólnej aprobacie były by przenoszone do tej Galeri na stronie głównej. Coś na styl głosowania?
Napisano 7 Luty 200322 l Autor Znaczy tak: co innego galeria a co inngego prace w toku.. Do prac w toku powinos sie wrzucac prace nad ktorymi dana osoba pracuje ale nie skonczyla.. czyli albo zaczyna od poczatku wipa alboo robi po prostu pracke nie skonczona. Galeria natomiast - tam sie wrzuca ukonczone prace... ktorych sie nie robi juz dlalej hyba ze pod wplywem krytyki dokona sie jakis zmian. - ZMIAN - a to nie sa wipy...i takich zmian mozna by dokonac w galerii i zamiescic.. W konsekwencji autor pracki moglby wwalic pracke do galerii na max3d.pl. :D
Napisano 7 Luty 200322 l Ja mam propozycję.... Może rozjemczą... Ja bym zmienił nazwę WIP na: WIP/Skończone prace. + Automatyzacja przenoszenia prac z WIPa do galerii. The END
Napisano 8 Luty 200322 l gotham to stworzy straszny bałagan. tak juz jest obecnie(np w przypadku prac maggema) chyba ze te skończone malby inną ikonke(albo jakiś wpis na przodzie). wtedy to miałoby sens. a co do faq to moglem sie pomylić, ale wiem że było kiedyś ( czytalem je jak jeszcze sieci nie mialem, czyli jakieś 5-4 lat temu)
Napisano 8 Luty 200322 l Autor Okiej.. wystarczy tylko zobaczyc jak jest na http://www.forum3d.kom-net.pl/f3dbb/index.php Jest Galeria i osobno Prace w toku... - NIkt nie narzeka - wszyscy sa zadowoleni, nic sie nie miesza... a i do tego osobno jest galeria na glownej strone :D Wypadalo by tak zrobic - nie dlatego ze tam tak jest alle dlatego ze tak bedzie wygodniej i przejrzysciej itp itd.. wiecej miodu i wogloe. Wystarczy strorzyc nowy dzial i posortowac wszystko.. poprzenoscic - i tyle.. I malu szczegolik jescze - przydalyby sie takie miniatuki jak na tamtym forum - moze troche mniejszce zeby bylo ich 10 albo 12 w rzadku u gory. hehe.. Nie dlatego ze tam tak jest ale dlatego ze bedzie bardziej kolorowo - zwiekszy sie ogladalnosc.. bedzie wiadomo co gzdie sie pojawilo nowego. Oczywiscie takie miniaturki kazdy dodaje sam jak chce:) Mozna to zrobic raczej ... w koncu to bajer bedzie wygladac.. i przynajmniej forum sie lekko zmieni i rozwinie !! AHA i jescze jedna wazna sprawka Oto w morde kreta... dlaczego wiekszosc prac ktore sa wystawiane na max3d.pl w tej oddzielnej galerii... nie jest pokzywana na forum... W zwiazku z tym proponuje zrobic tak.. ze..Gdyby byla juz taka osobna Galeria tylko dla skoncczonych prac na forum.. mozna by napisac WIELKIMI LITERAMI na glownej stronie o zmianach... i ze jest osobny dzial GALERIA i ze tam mozna ...albo raczej powinno sie zamieszcac tez prace... Nie tylko w tej galerii na zewnatrz ale takze w tamtej na forumm.. wtedy wiecej wiary sie tym zainteresuje.. i bedzie wiecej prac itp ;)
Napisano 9 Luty 200322 l Hmmm.... To są dobre pomysły ;). Ok, ale musicie pamiętać. SESJA.... Teraz trzeba rozpocząć 1 podsumowanie bitwy + nowa ankieta. Potem Maya i Hardware. Potem to. Więc jest czas na pogdybanie.
Napisano 11 Luty 200322 l Zrobione ! Dodałem Forum: GALERIA (ukończone prace). Ale ponowie prośbe: Pamiętajcie o GALERII rowniez na stronie, aby ją aktualizować ...
Napisano 11 Luty 200322 l Czy są jakieś plany odnośnie możliwości dodawania obrazków w dziale pomoc jako załączniki ? Ułatwiłoby to trochę życie, a poza tym być może zwiększyłoby i porządek na forum.
Napisano 11 Luty 200322 l pzrecież mozesz załączać obrazki,tylko musisz je pierw wrzucic na serwer. a umeiszczanie ich na serwerze maxa by go szybko zawaliło.
Napisano 11 Luty 200322 l A czy mozna animacje (linki ofkoz) dawac w tymze dziale? P.S. Gotham - masz 386 Postow (przynajmniej w tej chwili)... przypominaja mi sie czasy mojego pierwszego blaszaka p.t. PC... 40 MHz ROX!! Cheers!! :D [Edited on 11-2-2003 by Gith]
Napisano 11 Luty 200322 l pzrecież mozesz załączać obrazki,tylko musisz je pierw wrzucic na serwer. a umeiszczanie ich na serwerze maxa by go szybko zawaliło. Można by przecież dać jakieś ograniczenie na obrazek czy na użytkownika, a jak zamieszczanie obrazków w 3 innych tematach do tej pory nie \"zawaliło\" serwera to chyba i po tej zmianie wszystko byłoby ok. Konto już sobie założyłem w WP ale przed momentem w innym poście wyczytałem, że to z WP się nie nadaje...
Napisano 12 Luty 200322 l Autor NO bajer...Ale ehhhh. chodzilo tez o to zeby to posortowac.. tzn.. zeby skonczone prace w dziale Prace w toku wwalic do dzialu Galeria.. tak jak sa. bez zadnych zmian.. z tymi samymi datami, kometnarzami itp. ... ale moze to jest niemozliwe :D
Napisano 12 Luty 200322 l np twoje postacie, bo jak patrze na takie dzieła ktore podobno są w toku, to ja sie boje oglądać końcowej wersji. a co do ograniczeń to tu jest 1000 użytkownikow, niech chociaż kazdy da plik 0,5 mega to jest 500 mega, a to jest bardzo dużo.swego czasu to pewne 500 mega bylo barrdzo cenne...