Napisano 27 Lipiec 201014 l Witam, po długich rozważaniach wkońcu postanowiłem wziąć udział w minibitwie, mam nadzieję że dotrwam do końca :). Postacią którą wybrałem jest Conrad, bohater pamiętnego Flashback'a: Zamierzam wykorzystać tę okazję do nauki obsługi Blender'a 2.53 oraz nauki modelowania/texturowania postaci (oraz do zmotywowania się). Poniżej aktualny stan mojej pracy: Aktualnie mam około 400 tri (O ile blender mówi prawdę :D). Łapki będę prawdopodobnie zmieniał, zobaczę jak wyjdzie. Chętnie wysłucham wszelkich sugestii.
Napisano 27 Lipiec 201014 l blender podaje liczbe poly aby uzyskac trójkąty musisz zaznaczyć wszystko i ctrl+t przeczytać liczbę ;) i ctrl+z :) i powodzenia w nauce 2.53:)
Napisano 28 Lipiec 201014 l Autor Update: Poza głową wprowadziłem niewielkie poprawki w geometrii i dodałem tu i ówdzie pare krawędzi. Starałem się także poprawić proporcje (obniżyłem pas). Następne w kolejności będe robił dłonie chyba że coś pójdzie inaczej. Zastanawiałem się także nad włosami czy nie wykorzystać w jakiś sposób alphy ale w temacie włosów jestem kompletnie zielony. W tej chwili mam 750 trójkątów, więc raczej nie będzie problemu. Aha, jakby co sorry za siatke ale podzieliłem wszystko na trójkąty (crtl+t) i zapomniałem cofnąć :).
Napisano 28 Lipiec 201014 l cos mi z proporcjami nei gra jeszcze, niech sie jakis charakterny odezwie, no.
Napisano 1 Sierpień 201014 l Autor Czas na kolejny update: Równo 1000 trójkątów, łącznie z grzywką. Jak zwykle starałem się wprowadzić poprawki i mam nadzieję że już wszystko jest dobrze :). Poniżej jeszcze UV'ka:
Napisano 2 Sierpień 201014 l Mesh bardzo ladny, moze tylko krocze ma za duze, a tak nie ma do czego sie przyczepic, moglbys jeszcze podzielic ten fragment na pol( po lewej na gorze)