Chmielek Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Witam, jako że modeluje maxem od niedawna to mam takie dość głupie pytanie do Was. jako ze zajmuję się modelowaniem maszyn rolniczych to mam problem z zaokrągleniem pewnej części. http://img708.imageshack.us/img708/2594/2600.png Dokłądnie chodzi mi o przód, w tym modelu jest świetnie zaokrąglony ale w moich modelach nie mogę sobie z tym poradzić ponieważ nie da się podzielić segmentów więc za pomocą zwykłęgo wyginania nie można tego zrobić, mógłby mi ktoś zdradzić za pomocą jakiej opcji można takie coś zrobic?
Cide Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Nie wiem jak inni, ale ja mam jak na razie za słabą wyobraźnie, żeby Ci pomóc.
kotisded Napisano 5 Sierpień 2010 Napisano 5 Sierpień 2010 Soft selection w edit poly w ktorymkolwiek edżu czy werteksie. 4x4 gdybys mial tam plane, albo latice.
Chmielek Napisano 5 Sierpień 2010 Autor Napisano 5 Sierpień 2010 Przepraszam, już precyzuje. Po lewej stronie mest moja część a po prawej ta ładna na której chce sie wzorować. Chodzi mi o zaokrąglenie przodu, takie wypuklenie, nie wiem jak moge to wytłumaczyć, myślę że mnie rozumiecie,prosze o pomoc
Rekomendowane odpowiedzi