Napisano 11 Sierpień 201014 l Witam, czy mógłbym prosić o polecenie mi zestawu do maxa i vray'a do 6k (moze jakies sugestie co do sprawdzonego sprzedawcy). Na komputerze będzie się odbywało tylko renderowanie. Z góry dziękuję.
Napisano 11 Sierpień 201014 l http://allegro.pl/item1115734357_i7_930_12gb_1600_blu_ray_1tb_sata_3_gtx480_1536mb.html
Napisano 11 Sierpień 201014 l Chociaż przyjmij fakt że wydajność vRay zależy od procesora i metod optymalizacji renderingu i niekiedy wydajnego RAMu. Co do 3ds maxa w integracji z vRay policz sobie ile do pracy Ci będzie potrzebnego RAMu. Bo jeślibyś potrzebował więcej niz 3,25 giga to zaopatrz sprzęt w soft x64. A kartę graficzną nie musisz mieć supermocną. No bo ponóć wyświetlanie złożonych scen mozna optymalizować. I to zależy od tego co Ty w viewporcie chcesz miec. Mój sprzet to był składany, Core 2 Quad Q9550 z tuningiem na 3,15 Ghz, nvidia gtx 260 z 896 mb na pokładzie, ram 4GB i system x64. Co prawda czasem mam problemy, ale nie jest nigdy bezproblemowo. Jestem cierpliwy, robię kopie zapasowe, używam technik optymalizacji. No jak na przykład są bardzo złożone sceny. Nie zapomnij o pojemnym dysku twardym, gdybyś miał dużo scen z maxa do tego tekstury i inne dane, np. wersje robocze. Zależnie od Twojego skilla może nie potrzebujesz tak mocnego sprzętu? :D:D:D I policz sobie koszta, żebyś miał za rozsądną cenę i zadowolił się tym co masz. Żebyś nie musiał żałować :)