Napisano 17 Maj 200420 l poprawilem kamere mam wizje aby wstawic go do swiata szarego i brudnego (cos w rodzaju po wybuchu baby atomowej)...jak to zrobic najlepiej moze Bryce.. prosze o pomoc
Napisano 17 Maj 200420 l Kwadratowy kadr nie jest tu dobrym rozwiazaniem - obiekty zupelnie niepotrzebnie tak sie\"kotłują\" - nie dostosowuj obiektow do kadru , tylko odwrotnie. Smialo rozszez sobie kadr do proporcji 16:9 i zastosuj klasyczna kompozycje ze zlotym podzialem... To wszystko ode mnie. pozdro
Napisano 17 Maj 200420 l zastosuj klasyczna kompozycje ze zlotym podzialem???? mieszkam w anglii i wiesz mam irlandzka wersje Windowsa ....litery mam proszeczke poprzekrecane i niewiem o co Ci chodzi ..przepraszam moze innymi slowami dzieki
Napisano 17 Maj 200420 l Tutaj dowiesz sie duzo ciekawych rzeczy n.t kompozycji - o zlotym podziale rowniez: http://www.foto.com.pl/teksty/warsztat/warsztat22.html
Napisano 18 Maj 200420 l Naprawde wykonanie swietne, ale jakos nie widze w tym modelu miasta :) Pozdrawiam
Napisano 18 Maj 200420 l Faktycznie kadr jest zbyt \"duszny\" sprowadzenie do do panoramy powinno dac calkiem dobry efekt. Co do klimatu mozna by umiescic w takim cieplym basniowym, cos tego rodzaju jak gierka The Longest Journey tuz przed zmrokiem oswietlone balony lekkim swiatlem i migoczace po ulicach swiatelka fajnie by to wygladalo ew. wysoko w chmurach wszystko oblodzone z szalejaca w okolo sniezna zawieja.
Napisano 19 Maj 200420 l dzieki za posty z pomoca pracuje nad kadrem ...jedak jest to dosc duza scena i omp mi powoli to zezbi barzo powoli...pozdr.
Napisano 24 Maj 200420 l wiec tak poprawilem kamere ...widok jest panoramiczny..... pytania: jak zrobic snieg....na obiektach.. i mam problem ta scena renderujew mi sie 16 godz....probowalem zmiejszac co sie da i nic ....moze jakis sposob... dzieki
Napisano 24 Maj 200420 l uu.. a co to..pewnie wyjaśnisz.. co do modelu to jak dla mnie maszynka fajnie..ale te balony i pozostała treszta za bardzio technicznie, symetrycznie i podobnie.. torchę deformacji zróżnicowania.. powyginania, i pewnej indyewidualności dla poszczeólnych obiektów powinno pomóc.. będzie dobrze ale coś na ostatnim renderze kiepsko widaćcoś z mgłą teżnie za bardzo..:)
Napisano 24 Maj 200420 l wlasnie sam niewiem jak sie do tego zabrac ...myslisz ze chaos w elementach ...moze??? tak ??? dzieki
Napisano 24 Maj 200420 l nie chaos tyl zróżnicowanie.. a to istotna różnica.. wszystko wygląda jak politechniczny rysunek.. a tu przydałaby się fantazja.. dużą role odegrają tekstury choćby na samych balonach.. a co do podkładów ..jeśli to ma być still proponuję skręcić wszystko w photoshopoe na warstwach..lepiej nad wszystkim zapanujesz.. i nie będzie takich dziwnych skokow..:)
Napisano 24 Maj 200420 l tak myske ale mam wizje sniezycy .jak wykonac snieg ..na tych piepszonych balonach i calym miescie???