Gość raminez Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 poprawilem kamere mam wizje aby wstawic go do swiata szarego i brudnego (cos w rodzaju po wybuchu baby atomowej)...jak to zrobic najlepiej moze Bryce.. prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don_filippo Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 wow. świetna machina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Kwadratowy kadr nie jest tu dobrym rozwiazaniem - obiekty zupelnie niepotrzebnie tak sie\"kotłują\" - nie dostosowuj obiektow do kadru , tylko odwrotnie. Smialo rozszez sobie kadr do proporcji 16:9 i zastosuj klasyczna kompozycje ze zlotym podzialem... To wszystko ode mnie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 zastosuj klasyczna kompozycje ze zlotym podzialem???? mieszkam w anglii i wiesz mam irlandzka wersje Windowsa ....litery mam proszeczke poprzekrecane i niewiem o co Ci chodzi ..przepraszam moze innymi slowami dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Tutaj dowiesz sie duzo ciekawych rzeczy n.t kompozycji - o zlotym podziale rowniez: http://www.foto.com.pl/teksty/warsztat/warsztat22.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 dzieki ..mam link\'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pussik Napisano 17 Maj 2004 Share Napisano 17 Maj 2004 Bardzo ładne. Od siebie dodam tyle: wstaw to w świat PlaneScape Torment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Świtna robota bo scenka mi się bardzo podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 wow scenka bardzo fajna!! good work Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Naprawde wykonanie swietne, ale jakos nie widze w tym modelu miasta :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascal Napisano 18 Maj 2004 Share Napisano 18 Maj 2004 Faktycznie kadr jest zbyt \"duszny\" sprowadzenie do do panoramy powinno dac calkiem dobry efekt. Co do klimatu mozna by umiescic w takim cieplym basniowym, cos tego rodzaju jak gierka The Longest Journey tuz przed zmrokiem oswietlone balony lekkim swiatlem i migoczace po ulicach swiatelka fajnie by to wygladalo ew. wysoko w chmurach wszystko oblodzone z szalejaca w okolo sniezna zawieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 19 Maj 2004 Share Napisano 19 Maj 2004 dzieki za posty z pomoca pracuje nad kadrem ...jedak jest to dosc duza scena i omp mi powoli to zezbi barzo powoli...pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 wiec tak poprawilem kamere ...widok jest panoramiczny..... pytania: jak zrobic snieg....na obiektach.. i mam problem ta scena renderujew mi sie 16 godz....probowalem zmiejszac co sie da i nic ....moze jakis sposob... dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 uu.. a co to..pewnie wyjaśnisz.. co do modelu to jak dla mnie maszynka fajnie..ale te balony i pozostała treszta za bardzio technicznie, symetrycznie i podobnie.. torchę deformacji zróżnicowania.. powyginania, i pewnej indyewidualności dla poszczeólnych obiektów powinno pomóc.. będzie dobrze ale coś na ostatnim renderze kiepsko widaćcoś z mgłą teżnie za bardzo..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 wlasnie sam niewiem jak sie do tego zabrac ...myslisz ze chaos w elementach ...moze??? tak ??? dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 mysle ze ksiezyc i poklad miasta powinien byc bardziej widoczny???(caly) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 nie chaos tyl zróżnicowanie.. a to istotna różnica.. wszystko wygląda jak politechniczny rysunek.. a tu przydałaby się fantazja.. dużą role odegrają tekstury choćby na samych balonach.. a co do podkładów ..jeśli to ma być still proponuję skręcić wszystko w photoshopoe na warstwach..lepiej nad wszystkim zapanujesz.. i nie będzie takich dziwnych skokow..:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 24 Maj 2004 Share Napisano 24 Maj 2004 tak myske ale mam wizje sniezycy .jak wykonac snieg ..na tych piepszonych balonach i calym miescie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 wymodelować.. ew..matte ładny jezeli radzisz sobie z p.s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość raminez Napisano 25 Maj 2004 Share Napisano 25 Maj 2004 mozna by bylo sprobowac dzieki za post/.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi