Napisano 17 Sierpień 201014 l Kilka dni temu pisałem o pojawieniu się nowego showreela Autodesk M&E "Best of the best 2010". W tym samym czasie pojawił się również nowy showreel animacyjny, aż z dwoma polskimi akcentami. O ile pojawienie się tam produkcji Platige Image zapewne nikogo nie zaskakuje o tyle miłą niespodzianką jest pojawienie się sekwencji pochodzącej z shorta wykonanego w szkole Drimagine. Z produkcji Platige Image możemy zobaczyć tam "Animowaną Historia Polski" oraz "Animowany przewodnik po polskim sukcesie". Jeśli chodzi o shorta pochodzącego ze szkoły Drimagine, dowiedziałem się, że jest to film pt. "Plumm" wykonany przez studentów: Andrzeja Dybowskiego, Pawła Błąkałę, Krzysztofa Jędrzejka, Przemka Patyka oraz Jakuba Kosakowskiego. Tym samym zachęcam wyżej wymienionych Panów do napisania czegoś więcej o filmie :) Wiem, że fragmenty znalazły się również w reelu szkoły, ale chętnie usłyszymy coś więcej i oczywiście obejrzymy film w całości. Proszę napiszcie kiedy będzie można zobaczyć film w internecie. Link: Edytowane 17 Sierpień 201014 l przez Adek
Napisano 17 Sierpień 201014 l Widziałem film i wcześniej już wiedziałem o tym showreelu- także wielkie, wielkie gratulacje raz jeszcze. :)
Napisano 19 Sierpień 201014 l czy ktoś wie czy jest jakis making of tej animacji z passatem (uderzenie) :) Bardzo ciekawie to wyglada :)
Napisano 20 Sierpień 201014 l "O ile pojawienie się tam produkcji Platige Image zapewne nikogo nie zaskakuje" . A mnie zaskoczylo. Widzialem w tym roku lepsze produkcje robione w 3dmax:)
Napisano 20 Sierpień 201014 l Gratulacje chlopaki! Dobra robota i przede wszystkim, co sie rzadko zdarza, udana praca zespolowa. Zreszta sam film jest tego swiadectwem: jest ciekawy, rowny i spojny...