Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam. W Rhino bawię się dopiero kilka dni... Mam pewien problem. Otoz, czy da sie ( zapewne tak ;) ) wyextrudowac bok ktory pokazalem na obrazku???? No i najwazniejsze... Jak tego dokonac???? :) Z gory dziekuje za pomoc...

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

co znaczy bok hym no niezbyt to zrozumiale to przeciez nie ma boków.

Napisano

wydaje mi sie ze chodzi o to zeby pierscien byl \"grubszy\" ... jesli tak ... to nie widze potrzeby extrudowania \"boku\" ... bo przeciez stworzenie takiego pierscienia o dowolnych parametrach w RHINO ... to kwestia 3-4 klikniec :)

pozdrawiam ... i sprecyzuj sie ...

Napisano
  • Autor

Faktycznie. Wybaczcie, zle sie wyrazilem. Chodzi mi o ta scianke ( face ), ktora jest zaznaczona na obrazku. Powiedzmy, ze chcialbym z tego zrobic zebatke... Tak chyba bedzie jasniej :)

Napisano

no wiec to nie poly to nie face :) jek bys chcial pojedynczego extrudowac to musial bys podzielic tego surfeca na czesci i wtedy albo offset albo extrude.

Napisano

kamis: nie przerobiles tutoriali! ;)

poogladaj sobie zawartosc linkow ktore podawal bzyku. nurbsy to calkiem inne podejscie do budowania modelu.

robisz obrys zebatki (arrayem) i extrudujesz.

Napisano

arrayem ? :) przeciez jest w rhino dostepna krzywa np gwiazdy ... wybrac ile bokow ... i gotowe :)no ... ewentualnie mozna to jeszcze pozniej dociac ... zeby zeby mialy ksztalt zebow w zebatce ... no i pozamykac dziorki ... ladna zebatka przy odrobinie wprawy mysle nie powinna zajac wiecej niz 10 minut :)

pozdro