Napisano 20 Maj 200420 l Witam. W Rhino bawię się dopiero kilka dni... Mam pewien problem. Otoz, czy da sie ( zapewne tak ;) ) wyextrudowac bok ktory pokazalem na obrazku???? No i najwazniejsze... Jak tego dokonac???? :) Z gory dziekuje za pomoc...
Napisano 20 Maj 200420 l wydaje mi sie ze chodzi o to zeby pierscien byl \"grubszy\" ... jesli tak ... to nie widze potrzeby extrudowania \"boku\" ... bo przeciez stworzenie takiego pierscienia o dowolnych parametrach w RHINO ... to kwestia 3-4 klikniec :) pozdrawiam ... i sprecyzuj sie ...
Napisano 20 Maj 200420 l Autor Faktycznie. Wybaczcie, zle sie wyrazilem. Chodzi mi o ta scianke ( face ), ktora jest zaznaczona na obrazku. Powiedzmy, ze chcialbym z tego zrobic zebatke... Tak chyba bedzie jasniej :)
Napisano 20 Maj 200420 l no wiec to nie poly to nie face :) jek bys chcial pojedynczego extrudowac to musial bys podzielic tego surfeca na czesci i wtedy albo offset albo extrude.
Napisano 20 Maj 200420 l kamis: nie przerobiles tutoriali! ;) poogladaj sobie zawartosc linkow ktore podawal bzyku. nurbsy to calkiem inne podejscie do budowania modelu. robisz obrys zebatki (arrayem) i extrudujesz.
Napisano 21 Maj 200420 l arrayem ? :) przeciez jest w rhino dostepna krzywa np gwiazdy ... wybrac ile bokow ... i gotowe :)no ... ewentualnie mozna to jeszcze pozniej dociac ... zeby zeby mialy ksztalt zebow w zebatce ... no i pozamykac dziorki ... ladna zebatka przy odrobinie wprawy mysle nie powinna zajac wiecej niz 10 minut :) pozdro