kamis16 Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 Witam. W Rhino bawię się dopiero kilka dni... Mam pewien problem. Otoz, czy da sie ( zapewne tak ;) ) wyextrudowac bok ktory pokazalem na obrazku???? No i najwazniejsze... Jak tego dokonac???? :) Z gory dziekuje za pomoc...
Bzyku Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 co znaczy bok hym no niezbyt to zrozumiale to przeciez nie ma boków.
zipper Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 wydaje mi sie ze chodzi o to zeby pierscien byl \"grubszy\" ... jesli tak ... to nie widze potrzeby extrudowania \"boku\" ... bo przeciez stworzenie takiego pierscienia o dowolnych parametrach w RHINO ... to kwestia 3-4 klikniec :) pozdrawiam ... i sprecyzuj sie ...
kamis16 Napisano 20 Maj 2004 Autor Napisano 20 Maj 2004 Faktycznie. Wybaczcie, zle sie wyrazilem. Chodzi mi o ta scianke ( face ), ktora jest zaznaczona na obrazku. Powiedzmy, ze chcialbym z tego zrobic zebatke... Tak chyba bedzie jasniej :)
Bzyku Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 no wiec to nie poly to nie face :) jek bys chcial pojedynczego extrudowac to musial bys podzielic tego surfeca na czesci i wtedy albo offset albo extrude.
SansSerif Napisano 20 Maj 2004 Napisano 20 Maj 2004 kamis: nie przerobiles tutoriali! ;) poogladaj sobie zawartosc linkow ktore podawal bzyku. nurbsy to calkiem inne podejscie do budowania modelu. robisz obrys zebatki (arrayem) i extrudujesz.
zipper Napisano 21 Maj 2004 Napisano 21 Maj 2004 arrayem ? :) przeciez jest w rhino dostepna krzywa np gwiazdy ... wybrac ile bokow ... i gotowe :)no ... ewentualnie mozna to jeszcze pozniej dociac ... zeby zeby mialy ksztalt zebow w zebatce ... no i pozamykac dziorki ... ladna zebatka przy odrobinie wprawy mysle nie powinna zajac wiecej niz 10 minut :) pozdro
Rekomendowane odpowiedzi