avik Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Mam Problem. Robię wizkę interior i przy suficie, mam nie miłe świecenie, którego w żaden sposób nie mogę się pozbyć. Wie ktoś, jak to naprawić ? Świecone Daylight ( IES Sun i mr sky) kilka direct spot, kilka omni i kilka area omni. Nie komentujcie renderu. Jak skończę, wrzucę final. Na razie o co chodzi z tym.
Quentin Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 Po co tak dużo tych świateł? Może to jest wina, za duże przepalenie. Ja w vray'owych wizkach używam tylko vray sun i jest ok.
mihpolak Napisano 31 Sierpień 2010 Napisano 31 Sierpień 2010 zmień na mrSun (one tez jest fotometryczne) daj Shell na całego pomieszczenie w mrPhot.Exp.Con pozmieniaj Highlight Burn taj jak kolega wyżej pisał, daj tylko system dzienny, co najwyżej potem dodawaj jakieś miękkie światła, ale nie metodą Huzia na Józia
avik Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 Ok. Zaraz dam wizkę bez świateł z samym mr sun. Z tego co pamiętam było podobnie. Teraz nie mogę, bo zaraz mam rozpoczęcie roku.
Grave Napisano 1 Wrzesień 2010 Napisano 1 Wrzesień 2010 Jak się photonki przebijają po krawędziach to można je np. z zewnątrz dodatkowo boxami obudować - to metoda prosto z helpa Autodesku.
avik Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Napisano 1 Wrzesień 2010 @Grave- Dzięki! O to właśnie chodziło ! Kiedy skończę projekt, wrzucę final! Co do wyższych wypowiedzi : @Mihpolak - Ściany to nie plany. Nie dość, że importowane z ArchiCADa, to mają shell ( musiałem dodać przy boolowaniu kominka w ścianie. Ale spoko, tego nie widać :D. Co do mrPhot.Exp.Con, to mam wszystko pod... kontrolą :D
Rekomendowane odpowiedzi