Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam Problem. Robię wizkę interior i przy suficie, mam nie miłe świecenie, którego w żaden sposób nie mogę się pozbyć. Wie ktoś, jak to naprawić ?

huyty.jpg

Świecone Daylight ( IES Sun i mr sky) kilka direct spot, kilka omni i kilka area omni. Nie komentujcie renderu. Jak skończę, wrzucę final. Na razie o co chodzi z tym.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Po co tak dużo tych świateł? Może to jest wina, za duże przepalenie. Ja w vray'owych wizkach używam tylko vray sun i jest ok.

Napisano

zmień na mrSun (one tez jest fotometryczne)

daj Shell na całego pomieszczenie

w mrPhot.Exp.Con pozmieniaj Highlight Burn

taj jak kolega wyżej pisał, daj tylko system dzienny, co najwyżej potem dodawaj jakieś miękkie światła, ale nie metodą Huzia na Józia

Napisano
  • Autor

Ok. Zaraz dam wizkę bez świateł z samym mr sun. Z tego co pamiętam było podobnie. Teraz nie mogę, bo zaraz mam rozpoczęcie roku.

Napisano

Jak się photonki przebijają po krawędziach to można je np. z zewnątrz dodatkowo boxami obudować - to metoda prosto z helpa Autodesku.

Napisano
  • Autor

@Grave- Dzięki! O to właśnie chodziło ! Kiedy skończę projekt, wrzucę final!

Co do wyższych wypowiedzi :

@Mihpolak - Ściany to nie plany. Nie dość, że importowane z ArchiCADa, to mają shell ( musiałem dodać przy boolowaniu kominka w ścianie. Ale spoko, tego nie widać :D. Co do mrPhot.Exp.Con, to mam wszystko pod... kontrolą :D