Napisano 2 Wrzesień 201014 l Witam wszystkich, Problem tym razem pojawił się po zaimportowaniu wykonanej w Maxie 2010 sekwencji plików TIFF. Wszystko ustawialem jak zwykle. - 25 klatek na sekundę, 720x576 rozdzielczość. Wszystko byłoby pięknie gdyby nie jeden problem. Oto fragment animacji: Jak widać (włączcie sobie lepszą jakość, na tej zwykłej wszystko jest zamazane:) ) mniej więcej w połowie, pixele terenu zaczynają jakoś dziwnie migotać. Nie wiem już kompletnie co z tym zrobić. Myślałem, że to wina kompresji, ale nie, plik bez kompresji am ten sam problem. Poza tym nawet na podglądzie W AFX, przed jakimkolwiek renderowaniem w tym właśnie miejscu widać to "migotanie" W opcjach sekwencji wyłączyłem upper i lower fields. - Po ich włączeniu było jeszcze gorzej ;). A może jednak z tym coś powinienem zrobić? Proszę Was, jeśli tylko znacie odpowiedź to pomóżcie i uchrońcie mnie przed osiwieniem w wieku 22 lat :) Pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 201014 l no ale to nie wina AFX.... wyrenderuj z lepszym samplingiem (antyaliasing) albo daj wiekszego blura w teksturze
Napisano 3 Wrzesień 201014 l I użyj filtru "Video" do AA. Mam podobny problem. A donośnie tego flitru to gdzie go się ustawia, bo w mental rayu nigdy nie spotkałem się z taką opcją, no chyba że chodzi o v-raya, albo inny renderer.