PiSz Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam Tym razem coś bardziej złożonego niż ostatnio. Zdaję sobie sprawę z nieoptymalnego rozłożenia siatki, kilka niepotrzebnych mirrorów, w innych miejscach dla odmiany by się przydały, z paru szczegółów też można by zrezygnować ale... jest jak jest, następny model mam nadzieję, że będzie lepszy bo przy tym sporo się nauczyłem. Wszystkie komentarze i uwagi jak zawsze mile widziane. Walec liczy 9685 trójkątów, tekstury diffuse, specular, normal po 2048x2048. edit: Jakby ktoś miał ochotę zobaczyć kilka screenów więcej w wyższej rozdzielczości: http://img801.imageshack.us/g/54442179.jpg/ Edytowane 5 Wrzesień 2010 przez PiSz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultrakaka Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Nie jestem przkonany co do tych zdarć farby po bokach walca na tych metalowych elementach, poza tym kozak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 fajne ale mi z kolei nie siedzi tych kilka plaskich elementów na tym wlalsnie boku - jakbys obdarcia przeciągnął po calej dlugosci, bo byłoby niebo bardziej realistyczne, tylko trzeba by dodać troche ciemniejszych kolorów tam. Jak bedziesz wybieral ujecie do portfolio proponuje walca o zachodzie słońca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manver Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 Momentami zbyt czysto, innymi razy znów bez wyrazu troszeczkę. No ale mimo wszystko bardzo fajnie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 5 Wrzesień 2010 Share Napisano 5 Wrzesień 2010 trzeci render super :) moze jakas scena do tego ? ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Bardzo bardzo fajny walec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiSz Napisano 6 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Dzięki za komentarze Co do zadrapań to podobne znalazłem na 2 czy 3 zdjęciach - nie na całej długości, z prześwitującym białym podkładem, generalnie na 80% zdjęć które znalazłem walce wyglądają prawie jak nowe, jedynie mniej czy bardziej przykurzone więc zniszczeń i u mnie za wiele. Sceny raczej nie będzie... powoli zabieram się za kolejny model, co do walca to pobawię się jedynie oświetleniem i spróbuję nagrać jakiś sensowny filmik z kamerą obracającą się wokół, żeby dodać do portfolio... na razie na szybko wyszło coś takiego: btw. Zna ktoś jakąś sprawdzoną stronę z opisem jak przygotować materiał z frapsa do wrzucenia na youtuba (ew. vimeo itp.)? Oczywiście chodzi o jakość... to powyżej uploadowało i przetwarzało się przez youtube ponad 4 godziny, a efektu brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi