Napisano 5 Wrzesień 201014 l Witam Tym razem coś bardziej złożonego niż ostatnio. Zdaję sobie sprawę z nieoptymalnego rozłożenia siatki, kilka niepotrzebnych mirrorów, w innych miejscach dla odmiany by się przydały, z paru szczegółów też można by zrezygnować ale... jest jak jest, następny model mam nadzieję, że będzie lepszy bo przy tym sporo się nauczyłem. Wszystkie komentarze i uwagi jak zawsze mile widziane. Walec liczy 9685 trójkątów, tekstury diffuse, specular, normal po 2048x2048. edit: Jakby ktoś miał ochotę zobaczyć kilka screenów więcej w wyższej rozdzielczości: http://img801.imageshack.us/g/54442179.jpg/ Edytowane 5 Wrzesień 201014 l przez PiSz
Napisano 5 Wrzesień 201014 l Nie jestem przkonany co do tych zdarć farby po bokach walca na tych metalowych elementach, poza tym kozak.
Napisano 5 Wrzesień 201014 l fajne ale mi z kolei nie siedzi tych kilka plaskich elementów na tym wlalsnie boku - jakbys obdarcia przeciągnął po calej dlugosci, bo byłoby niebo bardziej realistyczne, tylko trzeba by dodać troche ciemniejszych kolorów tam. Jak bedziesz wybieral ujecie do portfolio proponuje walca o zachodzie słońca ;)
Napisano 5 Wrzesień 201014 l Momentami zbyt czysto, innymi razy znów bez wyrazu troszeczkę. No ale mimo wszystko bardzo fajnie!
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Dzięki za komentarze Co do zadrapań to podobne znalazłem na 2 czy 3 zdjęciach - nie na całej długości, z prześwitującym białym podkładem, generalnie na 80% zdjęć które znalazłem walce wyglądają prawie jak nowe, jedynie mniej czy bardziej przykurzone więc zniszczeń i u mnie za wiele. Sceny raczej nie będzie... powoli zabieram się za kolejny model, co do walca to pobawię się jedynie oświetleniem i spróbuję nagrać jakiś sensowny filmik z kamerą obracającą się wokół, żeby dodać do portfolio... na razie na szybko wyszło coś takiego: btw. Zna ktoś jakąś sprawdzoną stronę z opisem jak przygotować materiał z frapsa do wrzucenia na youtuba (ew. vimeo itp.)? Oczywiście chodzi o jakość... to powyżej uploadowało i przetwarzało się przez youtube ponad 4 godziny, a efektu brak...