Napisano 6 Wrzesień 201014 l Czesc wszystkm Tyle tutaj macie skomplikowanych dzialow , ze trudno bylo wybrac odpowiedni na tego typu post dla osoby , ktora sie na tym nie zna , wiec jesli zle trafilem , to przepraszam. Napisalem tutaj poniewaz chcialbym sprawdzic rzeczywiste wymiare przedmiotow jak i wzrostu osob , ktore sa na zdjeciu. Nie mam do czego sie odniesc , nie znam ani jednego wymiaru przedmiotu, ktore znajduje sie na zdjeciu. Znacie jakis sposob na to? Najlepiej by bylo , jakby istnial jakis program , ktory ma funkcje pokazywania rzeczywistych wymiarow. Dzieki z gory
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Chyba ciężko będzie jeśli nie masz się do czego odnieść, może gdybyś znał ogniskową i odległość od fotografowanych obiektów to dało by się coś zdziałać.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l jeśli wiesz jak osoba na zdjęciu się nazywa, możesz poszukać jej na facebooku i spytać o wzrost. potem odniesienie wymiarów obiektów do osoby będzie już proste. najlepiej pokaż tu na forum to zdjęcie, może ktoś inny zna osobę.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l jest taki, ale musisz mu wskazać choćby jeden wymiar. Jak pokazesz przykladową lub podobną fotkę to moze bedzie latwiej podpowiedziec rozwiązanie.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Nie ma potrzeby , tak tylko pytam bo kiedys chcialem sprawdzic wzrost osoby , a moze sie to jeszcze przydac. Ola-r , moglabys podac nazwe?
Napisano 6 Wrzesień 201014 l ogladalem kiedys taki dokument nt. obozow zaglady. Bylo tam takie stare zdjecie na ktorym stal tylem jeden z niemieckich dowodcow. Starano sie wowczas znalezc wzrost wlasnie tego dowodcy, aby potwierdzic czy jest to osoba, o ktorej wczesniej mysleli. Z tego co pamietam to po czesci wymodlowano scene i dopasowano do zdjecia. Udalo im sie przyrownac wzrost co do cm. Dokument dosyc szczegolowo opowisywal caly proces, jednak ja juz go dokladnie nie pamietam.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l w newsach na portalu musisz pokopać, byl soft do trakowania z kamery obrazu 3d i posiadał przy okazji opcję wymiarowania.
Napisano 6 Wrzesień 201014 l Autor Hmm , a pamietasz moze jakas fraze wystepujaca w tytule artykulu? BEdzie mi latwiej odnalezc ow program przy mojej orientacji na portalu jak i w swiecie grafiki.
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor Nie da sie pobrac , link cos nie dziala na ich oficjalnej stronie , a wszelkie inne strony odsylaja do strony do strony producenta :|