Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dawno nie robiłem nic istniejącego, zwykle jakieś concept cary, albo wymyślone sceny. Postanowiłem pobawić się w odtwarzanie rzeczywistości. Chciałem samochód, ale jakiś inny i tak wpadłem na pomysł tira. Początkowo myślałem, że będzie prostsze bo w sumie wszystko na bazie prostopadłościanu, to nie może być trudne. No wydaje mi się, że narobiłem się duuużo więcej niż przy osobowym. Zajęło mi w sumie całe wakacje, oczywiście robione w wolnym czasie. Mam nadzieję, że nie wyszedłem mocno z wprawy i nie jest tak źle. Soft 3dsmax + v-ray

Render pierwszy jest najnowszy i poprawiony chociaż w scenie był chyba jakiś błąd i co któryś tam ruch widokiem wysypywał maxa. Stąd powstały 2 kolejne rendery, ale chciałem dać z siebie wszystko i czarny dopracowałem.

v03p.jpg

v01.jpg

v02b.jpg

Dziękuję za komentarze i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 13
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo dobrze. Uczucie nierealności to wynika głównie z tego że mało kto widział czysty ciągnik w realu. Jak się jednak przyjrzeć to emblemat jest nie taki - zbyt kanciasty i zła czcionka. Lakier też troszeczkę zbyt cukierkowy - jakby od osobówki. Jak dla mnie 4.

Napisano

podobnie jak dac. wszystko wydaje się ładnie i idealnie ale cos mi tu brakuje, może by dodać lekkiego blura do lakieru? ale to tylko drobna uwaga, caly projekt jest ok

btw: gdzie tabliczka HENIEK za szybą? :D

Napisano

Emblemat (R480) jest wg zdjęcia robiony, są dosyć podobne czcionki tak mi się wydaje, nie szukałem takiej czcionki tylko sam modelowałem napis, więc może zdjęcie było w jakiejś perspektywie, albo niewyraźne krawędzi zrobiły różnice w efekcie końcowym.

Natomiast co do lakieru, jak i świateł etc. to jest to wersja odpicowanego TIRa, stąd lakier wystawowy, takie zdjęcia miałem z targów miałem, tylko tamte miały tyle rur i halogenów, że raczej to szpeciło niż upiększało, a ja chciałem tak delikatnie wybajerować.

Heńka nie ma, bo to funkiel-nówka nie śmigany, bez właściciela :D

Dzięki i pozdrawiam.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności