pitekkkk Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Witam. Dawno nie robiłem nic istniejącego, zwykle jakieś concept cary, albo wymyślone sceny. Postanowiłem pobawić się w odtwarzanie rzeczywistości. Chciałem samochód, ale jakiś inny i tak wpadłem na pomysł tira. Początkowo myślałem, że będzie prostsze bo w sumie wszystko na bazie prostopadłościanu, to nie może być trudne. No wydaje mi się, że narobiłem się duuużo więcej niż przy osobowym. Zajęło mi w sumie całe wakacje, oczywiście robione w wolnym czasie. Mam nadzieję, że nie wyszedłem mocno z wprawy i nie jest tak źle. Soft 3dsmax + v-ray Render pierwszy jest najnowszy i poprawiony chociaż w scenie był chyba jakiś błąd i co któryś tam ruch widokiem wysypywał maxa. Stąd powstały 2 kolejne rendery, ale chciałem dać z siebie wszystko i czarny dopracowałem. Dziękuję za komentarze i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Trzy razy takk :) Praca bardzo mi się podoba, szczególnie materiał opon, jak i same opony :) Moim zdaniem zasługuje to na galerię. salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemo14 Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Piękna scania, piękny render nie mam zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Rzadko się zdarza zobaczyć taki model i to w dodatku tak dobrze pokazany oraz wykonany:) Pikne Gratsy:) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Dobry przykład jak z zwykłej ciężarówki można zrobić coś niezwykłego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 się podoba:D Gratulacje! 5*! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 11 Wrzesień 2010 Share Napisano 11 Wrzesień 2010 Świetny klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 pierwszy render szczególnie przypadł mi do gustu, bardzo ładnie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Świetny model i pięknie pokazany do tego wszystkiego. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Na pierwszy rzut oka wygląda bardzo dobrze. Uczucie nierealności to wynika głównie z tego że mało kto widział czysty ciągnik w realu. Jak się jednak przyjrzeć to emblemat jest nie taki - zbyt kanciasty i zła czcionka. Lakier też troszeczkę zbyt cukierkowy - jakby od osobówki. Jak dla mnie 4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 podobnie jak dac. wszystko wydaje się ładnie i idealnie ale cos mi tu brakuje, może by dodać lekkiego blura do lakieru? ale to tylko drobna uwaga, caly projekt jest ok btw: gdzie tabliczka HENIEK za szybą? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pitekkkk Napisano 12 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2010 Emblemat (R480) jest wg zdjęcia robiony, są dosyć podobne czcionki tak mi się wydaje, nie szukałem takiej czcionki tylko sam modelowałem napis, więc może zdjęcie było w jakiejś perspektywie, albo niewyraźne krawędzi zrobiły różnice w efekcie końcowym. Natomiast co do lakieru, jak i świateł etc. to jest to wersja odpicowanego TIRa, stąd lakier wystawowy, takie zdjęcia miałem z targów miałem, tylko tamte miały tyle rur i halogenów, że raczej to szpeciło niż upiększało, a ja chciałem tak delikatnie wybajerować. Heńka nie ma, bo to funkiel-nówka nie śmigany, bez właściciela :D Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 bardzo fajne. mnie najbardziej urzeka światło w reflektorach ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 12 Wrzesień 2010 Share Napisano 12 Wrzesień 2010 tir wyszedł super bardzo podoba mi się czerwony lakier, może wrzucisz jeszcze jakieś rendery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi