Napisano 13 Wrzesień 201014 l Witam. Odliczam już dni kiedy to na moim biurku w domu pojawi się nowa maszyna, z tej że okazji stwierdziłem (po mimo że v-raya nie znam jeszcze w 100%) wart by było spróbować czegoś innego.... Jak już się bawić to na całego:D więc padło na maxwella, jednak fryrender też wygląda interesująco.... Może wie ktoś jak wyglądają te dwa silniki w porównaniu ze sobą? jak wyglądają czasy renderów podobnie??? który z nich ma większą przyszłość???
Napisano 13 Wrzesień 201014 l E tam, nie czytaj Zdena, brak mu obiektywizmu jako użytkownikowi maxwella. :P Jakiś czas temu już w tym grzebałem, i ogólnie bardziej przypadł mi do gustu fryrender, i wszystko wskazuje na to, że jest też szybszy od maxwella, a do tego jego material editor w 3ds jest, według mnie, bardziej przyjazny dla oka niż maxwellowski. Zachęciłbym Cię jeszcze do zajrzenia w Indigo. Sam jeszcze nie miałem okazji próbować, ale ostatnio mocno mnie ciągnie do jego sprawdzenia, bo po przeczytaniu wielu stron różnych testów, wygląda na prawdę obiecująco. Sz. Edytowane 13 Wrzesień 201014 l przez pressenter
Napisano 19 Wrzesień 201014 l bolitic manuali nie czytasz ? ten w maxwellu akurat jest doskonaly, plus bardzo aktywne forum.
Napisano 19 Wrzesień 201014 l http://lmgtfy.com/?q=maxwell+render+resources+tutorials pierwszy link , dużo dobrego, w zasadzie wszystkie tutoriale tam trafiają.
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Mi do gustu o wiele bardziej przypadł fryrender, przynajmniej jeżeli chodzi o UI. Nie wiem jak jest z czasami renderu, podejrzewam że są bardzo podobne. Co wybierzesz to będzie dobrze :) A Jezeli chodzi o przyszłość to chyba jednak maxwell... o wiele więcej ludzi go używa => mają więcej kasy na rozwój.