Napisano 14 Wrzesień 201014 l Witam wszystkich, Jest taka sprawa... Znalazlam super fajne studia podyplomowe w Warszawie, tak jak w tytule "zarzadzanie projektami animacji". W programie nie tylko zarzadzanie, ale tez animacja 2d i 3d. Czyli cala magia polaczona z wiedza co z tym zrobic w praktyce. Problem polega na tym, ze z niezrozumialych dla mnie przyczyn od dwoch lat nie moga uzbierac kompletu chetnych (20 osob). Bylam tam na dniach otwartych i studia zapowiadaja sie naprawde bardzo bardzo interesujaco i profesjonalnie. Pomyslalam ze po prostu brakuje im reklamy wiec moze kogos ta szkola zainteresuje i uzbiera sie grupa, jesli nie na ten semestr (od 15 pazdziernika), to moze na nastepny, od marca. Zajecia raz na dwa tygodnie, takze online, cena przystepna. Szczegoly tutaj: [nie ten dział, a reklama w serwisie nie jest droga (ale przecież i tak tego użytkownika tutaj nie zobaczymy)] Licze na Was! mkocilla Edytowane 14 Wrzesień 201014 l przez Adek
Napisano 14 Wrzesień 201014 l ach, ten marketing szeptany :D Zgadzam się i powoli nie wiem co z takimi wątkami robić. Proponuję: http://max3d.pl/page.php?id=9 Coraz więcej użytkowników z jednym postem i odpowiadających z jednym postem. Jakiś czas temu przymykałem na to oko, ale tego robi się zdecydowanie za dużo i takie mętlenie oczu nie wiem czy jest dobre. Momentami to wydaje się być smieszne. Miałem już jakiś czas temu napisać. Może po prostu usune te wątki. Przykład: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=68353 Biteo trochę "spamuje" po czym zakłada nowe konto, na nowe konto w swojej domenie i odpowiada samo sobie (podbija w ten sposób wątek, wzbudza zainteresowanie). Trochę to śmieszne. Wiem, że taki marketing istnieje, ale nie podoba mi się, że pojawiają się konta, która już nigdy więcej postów nie napiszą i służą wyłącznie do tego typu rzeczy. Do tej pory przymykałem na to oko. Ale naprawdę robi się tego coraz więcej. I to jest już trochę irytujące. Najgorsze, że na pierwszy rzut oka widać po tych postach, że to marketing szeptany. Edytowane 14 Wrzesień 201014 l przez Adek
Napisano 14 Wrzesień 201014 l Trochę z innej strony biję. Zarządzanie projektami animacji? Może powinni otworzyć kierunek "Wymiana klocków hamulcowch w tylnim prawym kole Fiata 126p bis"?
Napisano 14 Wrzesień 201014 l Adek wiele nie zrobisz, mozesz zablokować zakładanie tematów poza określonym działem dla osób z małą ilością postów ew. zablokować wklejanie aktywnych linków dla osób z Mozesz też zapisać w regulaminie, ze reklama poprzez osadzanie linkow aktywnych jest płatna i przesyłać wiadomość do takiego podmiotu o konieczności uregulowania kwoty za reklamę w serwisie - mysle ze taka szkoła by się zdziwiła i niezle dała w dupę agencji, chocby za to, ze nie czytają regulaminów.
Napisano 14 Wrzesień 201014 l Wiem, że nic zrobię (na razie). Do tego stopnia to chyba, aż nie będę przesadzał. Niestety firmy świetnie zdają sobie z tego sprawę i dlatego ta reklama jest coraz bardziej popularna. Ale też trzeba przyznać "odrzuca" od siebie w jakiś sposób. Jakoś te prowokacje do dyskusji (oprocz tej rozpoczetej przeze mnie) nie wzbudzaja zainteresowania.
Napisano 14 Wrzesień 201014 l zobacz czy vBulletin nie ma jakiś dodatków uwalniających od WoM marketingu, albo ktos nie wpadl u nich na jakiś sposób.
Napisano 14 Wrzesień 201014 l hmm, według mnie to poza bałaganem na forum takie posty przynoszą same korzyści i mają funkcję edukacyjną. ludzie robią się mniej naiwni i uodparniają na tę formę reklamy. nikt nie lubi żeby robić z niego idiotę, więc firma jedynie wyrabia sobie złą opinię. trzeba po prostu za każdym razem takie podchody pseudomarketingowców piętnować i wyśmiewać. można by założyć osobny wątek i wklejać najśmieszniejsze przypadki oraz zrobić czarną listę firm które z tej irytującej i żałosnej formy promocji korzystają, będą spaleni w środowisku :) swoją drogą, to straszne i smutne jak bardzo marketing wkracza w każdy obszar życia. mam kumpla który jakieś dwa lata temu zatrudnił się jako akwizytor, tzn doradca finansowy, i sprzedaje ubezpieczenia, polisy, III filar i takie tam. zdarza mu się podczas normalnej rozmowy zacząć mówić "językiem korzyści" albo wizualizować... ale chyba ludzie już naprawdę się uodparniają coraz bardziej skoro śmieją się z tego nawet w reklamie plusa :)