Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Siema ;] Wyskrobałem niedawno takiego Malucha ;p Model wzorowany na blueprintach + trochę własnej inwencji ;] W sumie to moje pierwsze auto wykonane bez pomocy tutoriali :P

Jak waszym zdaniem to wygląda??

tylyh.jpg

przodq.jpg

renderm.jpg

bokji.jpg

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 6,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Lepsza guma, inne studio, wygładzenie mniejszych elementów, i będzie fajnie. Daj siatki :)

Napisano
  • Autor

studia praktycznie nie ma :P to tylko takie robocze coś jest ;]

narazie zawiesiłem nad nim pracę z powodu braku czasu ale jak trochę go znajdę to poprawię parę rzeczy...

siatkę wrzucę jutro bo na razie robi mi się animacja i trochę to potrwa a nie chce ryzykować zawiechy :P

Napisano

Wg mnie nakrętka baku paliwowego powinna być bardziej zaokrąglona.

Napisano

nie jest źle ale trzeba popoprawia parę rzeczy.

-przy rowkach dodaj jeszcze jeden rządek poly + chamfer o ile jest aby były ostrzejsze. rowki nie moga byc takie jak wytłoczone w plastelinie.

-na boki opon daj jakiegoś bumpa - tutaj jest kilka przykladów

-lampy są bardzo ważne żeby render wygladał realistycznie. zamast jakiegoś noisu (nie wiem jakiej texturki użyłeś) stwórz w photoshopie różne rządki takich paseczków jak np tu: http://www.imagebam.com/image/0fd85898423830 i ustaw to na bump

-w środek lamp wstaw żarówki :) nie musza byc super dokładne, ważne zbey bylo widac ze cos jest

-środki nadkoli zrób na czarno

-na szyby daj odbicia

-ma lusterko odbicia :]

-studio najlepiej proste, jeden kolor, bez zadnych cudów

pozdro i życze powodzenia

Napisano
  • Autor

tak jak mówiłem to moje pierwsze auto więc cudów nie ma ;]

spróbuje w weekend znaleźć chwilę więcej czasu to postaram się naprawić parę rzeczy ;]

Napisano
  • Autor

sorry że zapomniałem trochę o tym temacie :P

wrzucam siatki dla zainteresowanych

38989173.jpg

60691747.jpg

83517541.jpg

32835713.jpg

Napisano

Siatka wygląda nieźle. tylko przez smootha krawędzie drzwi innych elementów składowych są za obłe i za wyraźne. stęp chamferem te krawędzie. A tekstura na reflektorach przednich wygląda jak woda ;p

Napisano
  • Autor

ja na teksturowaniu się nie znam praktycznie :P to co zrobiłem to tylko moje "wynalazki" :P

ale w końcu trzeba się będzie tego nauczyć :P

w takim razie jak poprawię to co trzeba wrzucę kolejne rendery ;] (chociaż nie wiem kiedy to będzie :P)