Napisano 19 Wrzesień 201014 l Siema ;] Wyskrobałem niedawno takiego Malucha ;p Model wzorowany na blueprintach + trochę własnej inwencji ;] W sumie to moje pierwsze auto wykonane bez pomocy tutoriali :P Jak waszym zdaniem to wygląda??
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Lepsza guma, inne studio, wygładzenie mniejszych elementów, i będzie fajnie. Daj siatki :)
Napisano 19 Wrzesień 201014 l Autor studia praktycznie nie ma :P to tylko takie robocze coś jest ;] narazie zawiesiłem nad nim pracę z powodu braku czasu ale jak trochę go znajdę to poprawię parę rzeczy... siatkę wrzucę jutro bo na razie robi mi się animacja i trochę to potrwa a nie chce ryzykować zawiechy :P
Napisano 19 Wrzesień 201014 l nie jest źle ale trzeba popoprawia parę rzeczy. -przy rowkach dodaj jeszcze jeden rządek poly + chamfer o ile jest aby były ostrzejsze. rowki nie moga byc takie jak wytłoczone w plastelinie. -na boki opon daj jakiegoś bumpa - tutaj jest kilka przykladów -lampy są bardzo ważne żeby render wygladał realistycznie. zamast jakiegoś noisu (nie wiem jakiej texturki użyłeś) stwórz w photoshopie różne rządki takich paseczków jak np tu: http://www.imagebam.com/image/0fd85898423830 i ustaw to na bump -w środek lamp wstaw żarówki :) nie musza byc super dokładne, ważne zbey bylo widac ze cos jest -środki nadkoli zrób na czarno -na szyby daj odbicia -ma lusterko odbicia :] -studio najlepiej proste, jeden kolor, bez zadnych cudów pozdro i życze powodzenia
Napisano 20 Wrzesień 201014 l Autor tak jak mówiłem to moje pierwsze auto więc cudów nie ma ;] spróbuje w weekend znaleźć chwilę więcej czasu to postaram się naprawić parę rzeczy ;]
Napisano 28 Wrzesień 201014 l Autor sorry że zapomniałem trochę o tym temacie :P wrzucam siatki dla zainteresowanych
Napisano 30 Wrzesień 201014 l Siatka wygląda nieźle. tylko przez smootha krawędzie drzwi innych elementów składowych są za obłe i za wyraźne. stęp chamferem te krawędzie. A tekstura na reflektorach przednich wygląda jak woda ;p
Napisano 30 Wrzesień 201014 l Autor ja na teksturowaniu się nie znam praktycznie :P to co zrobiłem to tylko moje "wynalazki" :P ale w końcu trzeba się będzie tego nauczyć :P w takim razie jak poprawię to co trzeba wrzucę kolejne rendery ;] (chociaż nie wiem kiedy to będzie :P)