visualstudio Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 (edytowane) Witam, Szybki renderek wizualizacji domu w szwajcari. Programy jak zwykle 3ds max 2009, vray 1.5 i duzo photoshopa ;) C&C mile widziane, czas pracy okolo 3 dni. Edytowane 27 Wrzesień 2010 przez visualstudio
KaeMS Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Tak jak powiedział Olaf- bardzo słabe zgranie z tłem. Popracowałbym jeszcze nad trawą w pierwszym planie. Nie wiem czy nie łatwiej/szybciej i bez problemów z łączeniem z górką byłoby to wszystko w 3d machnąć. W sumie background nie jest jakiś mocno rozbudowany a nie miałbyś tego efektu wklejki - w przypadku domu w drugim planie bardzo widocznego.
PCZ Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Generalnie fajnie, ale troszkę kiepsko z tłem zgrane. To widać że przyciemniłeś na maksa tło bo widać cień pod drzewami. No i trawka mogła by dawać fajniejsze cienie na większej powierzchni. Ale całość na pewno na +. pozdrawiam!
adam_m Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 Bardziej zróżnicowałbym oswietlenie wnętrz. Zapaliłes wszystkie mozliwe swiatła we wszystkich pomieszczeniach (takie samo natężenie na poddaszu i w salonie). I tak jak to było wcześniej powiedziane, tło do poprawki.
gonzo71 Napisano 27 Wrzesień 2010 Napisano 27 Wrzesień 2010 swiatlo i obramowania okien odbijaja sie w trawie cos nie tak, tak samo za duzo reflecta na betonie czemu obcinasz ujecie calego domu?
SSn4k3 Napisano 28 Wrzesień 2010 Napisano 28 Wrzesień 2010 Polański na balkonie w areszcie domowym?:) Jak no oko oglądacza laika to światło z wewnątrz jest super za mocne do sytuacji na niebie. No i szkoda, że domek ucięty;/
Gość archii Napisano 30 Wrzesień 2010 Napisano 30 Wrzesień 2010 wszystko gra.. tło jest chyba za jasne... trawa za domem i ta na pierwszym planie znacznie sie od siebie różnią. dlaczego ta na pierwszym planie jest ciemniejsza...
Rekomendowane odpowiedzi