Napisano 24 Maj 200420 l mam taki problem nie wiem nawet jak to opoisac chcialem zrobic szyby ale gdy zastosowalem nurms subdivision sami zobaczcie tragedia co mam z tym zrobic? pozdrawiam
Napisano 24 Maj 200420 l Autor da sie tak zrobic zeby te rogi nie ulegaly nurmsowi? zeby nurms nie sciagal siatki w ten sposub i nie naruszal miejsca szyb prosze o pomoc.
Napisano 24 Maj 200420 l Autor moze i masz racje!:) ale przeciez musi byc jakas funkcja w tym stylu co ja potrzebuje bo przeciez ciezko by bylo wykonac wiele rzeczy bez tego:( ale narazie tak zrobie choc chcialbym sie dowiedziec jak to powinno sie robic pozdrawiam
Napisano 24 Maj 200420 l Autor miales racje poradzielm sobie z szybami wygladaja oki! tylko ze mam problem z pozosatlosciami po szybach sam zobacz!
Napisano 24 Maj 200420 l Autor to zwykle poly:) tylko jestem poczatkujacy:( i dlatego mam takie problemy:( serdecznie pozdrawiam .
Napisano 24 Maj 200420 l No więc rozumiem że na model poprostu nałożyłeś mesh smotha i tak ci wygładził siatkę, więć zrób tak: w miejscu gdzie mają być ostre krawędzie użyj opcji chamfer na poziomie edycji edgesów z bardzo małą wartością a dopiero potem nakładaj mesh smotha - tak chyba najprościej.
Napisano 24 Maj 200420 l Autor tez czytalem wlasnie o tej metodzie ale niestety nie pomoglo wciaz dzieje sie to samo:( bardzo prosze o pomoc
Napisano 24 Maj 200420 l proponuje przerobic tutki o modelowaniu samochodu, najchetniej odeslalbym Cie na 3dtotal.com jednak narazie jest ta strona niedostepna, jednak o ile sie nie myle tutaj (na max3d.pl) tez znajdziesz niemalo tutoriali; nie musza to byc tutoriale odnosnie modelowania samochodow, wystarczy ze poznasz \"glebiej\" polymodeling i juz bedzie Ci latwiej wymodelowac wszystko; keep working
Napisano 24 Maj 200420 l Autor kurcze ale co tutaj jest zle? co zle robie? dlaczego nie moge zrobic ostrych krawedzi prosze odpowedcie obiecuje ze puzniej przerobie te tutoriale Pozdrawiam
Napisano 24 Maj 200420 l kto powiedzial ze nie mozesz zrobic ostrych krawedzi? ;) po pierwsze: nie widac siatki wiec nie mozna powiedziec co jest zle (przynajmniej u mnie sie nie wyswietla) a co do ostrych krawedzi: chodzi Ci pewnie ze po meshsmooth\'ie krawedzie sie zaokraglaja, jesli umiescisz odpowiednio blisko siebie dwa vertexy, czy krawedzie to zaokraglenie nie bedzie widoczne (trudno mi to inaczej wytlumaczyc, jak nie skapowales to sorry)
Napisano 24 Maj 200420 l proponuje zrobic prosta lekcyjke; 1.zrob box\'a z segmentami 2,2,2 i walnij meshsmooth (powinno sie bardzo zaokraglic) 2.teraz wywal meshsmooth\'a i za pomoca narzedzia slice dodaj blisko poczatkowej lub koncowej krawedzi (obojetnie czy na poziomie vertex czy edge) krawedz lub mozesz po prostu zrobic create i dodac krawedzie 3. teraz daj meshsmooth, prawdopodobnie zobaczysz roznice :) P.S. wybacz za taki balagan ale pisze to na \"sucho\"
Napisano 24 Maj 200420 l Autor Dziekiiiiiii:):): wlasnie o to mi chodzilo dzieki za to cwiczonko przydalo sie teraz zabieram sie do dalszego modelowania:) dzieki naprawde bardzo mi pomogles SERDECZNIE PZODRAWIAM