3Dart Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Witam, po krótcę nie ma co się rozpisywać, pracka to jak widać zegarek z własnego projektu podrzucam też rysunek. Jeden dzień roboty, software 3ds max 9, Mental ray i Photoshop który posłużył do dodania poświaty. Rysunek koncepcyjny:
olaf Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 jedyne do czego mozna by się przyczepić to koncept ;) ciekawy ale mało funkcjonalny. na plus rozwiązania z tarczą.
dac77 Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Bardzo fajny projekt i model. Podoba mi się zwarta konstrukcja. Tarcza trochę niepraktyczna.
chudy Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 bardzo fajnie, ale trochę za ciemne masz te rendery. szczególnie drugi. spora część modelu zlewa się z tłem.
3Dart Napisano 3 Październik 2010 Autor Napisano 3 Październik 2010 Dzięki za komentarze chlopaki, myślę ze problem niepraktyczności poruszony w obu komentarzach sklania mnie do napisania instrukcji :D. INSTRUKCJA ---> zasada odczytywania czasu z tego zegarka ;D, zaczynamy od godziny, ona zawszę się pokazuję w tym pierwszym kwadraciku, na renderze jest 12 godzina w prostokącie poniżej mamy minuty i oczywiście odczytujemy od góry do dołu ;P, no to właściwie tyle :D. Myślę że to bardzo proste i praktyczne rozwiązanie :P. Sekund nie ma bo po co komu naprawdę sekundy ? :P, osobiście nie używam zegarka od tego mam telefon i tam nie wyświetlają mi się sekundy chociaż mam XPERIE X1 a powiadają że to biznesowy telefon :D. chudy - co do zlewania się zegarka z tłem to chciałem żeby tak było, żeby zegarek trochę się tak wyłaniał z ciemności ;P. Pozdro
Homa Napisano 3 Październik 2010 Napisano 3 Październik 2010 Fajny ten zegarek :) Śmiało mógłbym nosić taki na łapie. Dobra robota!
Faun Napisano 5 Październik 2010 Napisano 5 Październik 2010 O, niezłe, tylko czerni za dużo. koncept ciekawy.
Rekomendowane odpowiedzi