Napisano 10 Październik 201014 l Autor E tam, bez przesady, to co teraz jest można spokojnie w 1 dzień wyskrobać, jak się już przysiądzie. Niestety nie mam tyle czasu, a może i stety, bo i od tego czasem odpocząć też trzeba :)
Napisano 10 Październik 201014 l Autor Dzięki, powoli wkręcam się do wnętrza, narazie tylko te elementy, które nie muszą być ściśle dopasowane:
Napisano 12 Październik 201014 l podzielisz się brażniew metodą jaką robisz rowki? chamfer? edge extrude? shell? bardzo ciekaw jestem
Napisano 12 Październik 201014 l Autor Xiz0r: jeśli chodzi o te na karoserii, to na krawędzie daje chamfera ( tak aby na rogach tworzył kwadraty, czyli każde edgeloopy prostopadłe do siebie osobnych chamferem, potem już można użyć extrude/shell. Normalnie daje extrude, chyba że któryś element będzie widoczny od środka, tak jak tutaj maska, czy drzwi, wtedy shell.
Napisano 13 Październik 201014 l Autor Przez ostatni tydzień mało zrobiłem, ale teraz mam 4 dni wolnego, tak więc....:D Do tej pory jest tyle, mniej więcej rozmieszczenie obiektów na tablicach, bez detali: Tak więc od jutra spowrotem do roboty :)
Napisano 13 Październik 201014 l Jedyne do czego można się przyczepić to, to że za dobrze Ci idzie :)
Napisano 14 Październik 201014 l Autor Obiecane blejdy, bez detali większych, jak już bedę pewny, że wszystko jest ok to dodam jakieś wentylki itp. Wybierzcie sobie, która felga Wam się bardziej podoba, bo mi to lotto :)
Napisano 14 Październik 201014 l Autor Dzięki, w ogóle zapomniałem je obrócić: Edit: No dobra, musze wrzucić jeszcze jedną poprawke, zapomniałem takim śmiesznym progu w środku.
Napisano 14 Październik 201014 l Świetnie, że pojawiły się te fele, ale jest jedno ale :) Ramionka wchodzą głębiej.
Napisano 16 Październik 201014 l Autor Niby tyle wolnego, a czasu i tak mało :P Trochę mi też próby renderu Evo czasu zjadły więc wrzucam mały up, nic narazie tutaj nie jest zrigowane, a ma być, przynajmniej taki plan jest :P
Napisano 16 Październik 201014 l Widzę że ostro działasz, będzie pewnie full opcja nie wiem czy ja dam radę tyle zrobić:).
Napisano 16 Październik 201014 l Autor Ok, kilka zmian w tylnich lampach, takie zostają już na koniec:
Napisano 16 Październik 201014 l Brazniew dałbyś jakiegoś rendera w clay'u. Wrzucając tylko screeny z viewportu to wszystko traci po prostu smak :) Chyba że robisz smak przedrenderowy...
Napisano 16 Październik 201014 l Brazniew a chcesz rigowac ogólnie całość? w sensie zawieszenie i te sprawy też?
Napisano 16 Październik 201014 l Thunder powiedział , że kiedyś ci dowali. trzymam za słowo :D Podstavsky : Screeny to właśnie cała esencja modelu ;)
Napisano 16 Październik 201014 l Może dlatego nie lubię tych zrzutów, bo są poszarpane na krawędziach ;) I ogólnie tak ciemno jakoś i ponuro od początku :D Co nie zmienia faktu, że model jest zabójczy!
Napisano 16 Październik 201014 l Autor smoku132: zobaczymy, fajnie było by to umieć, a jest szansa. Najpierw jednak trzeba mieć co rigować :) Co do clayów, to mogę podrzucić jakieś stare robione pod folio, ale ogólnie to nie sadze clayami na lewo i prawo, nie widać na nich krzywizn itd.
Napisano 16 Październik 201014 l No czyż nie jest trzysta razy lepiej? :D Super Brazniew! Naprawdę super!
Napisano 16 Październik 201014 l ee tam glino-rendery zawsze wyglądają jak jakieś niedorobione, nawet super modlil jakos nie robia na mnie wielkiego wrazenia. ja bardziej wole skriny z widoku programu, mają to cos po prostu. haha ale wybredni userzy se pewnie myślisz:D pokazuj jak ci wygodniej, każdy up tego modeliku jest dla mojego oka niczym zimny browarek dla podniebienia w upalny dzień :D
Napisano 17 Październik 201014 l Autor Ok, dzięki wszystkim, tutaj baza pod wnękę, po convercie powinno dać się wycinać jakieś śmieszne rowki czy wloty:
Napisano 17 Październik 201014 l nono i chyba praca bedzie najlepsza ze wszytkich, narazie jestes bezkonkurencyjny :P
Napisano 17 Październik 201014 l Brazniew po prostu dobrze wie co robi i dla tego jest szybko nie traci czasu jak ja na pięciokrotne zaczynanie modelu :P
Napisano 18 Październik 201014 l Autor Dzięki wszystkim za komentarze; dziś mniej czasu więc i mniejszy update:
Napisano 19 Październik 201014 l Autor Mały up, więcej detalu dodawać tutaj raczej nie będę, jedynie jakieś śróbki i ew. zmiana zamka bo ten nie zabardzo wygląda:
Napisano 21 Październik 201014 l Autor Prosta klameczka, wieczorem może wrzuce oponę i coś z zacisków:
Napisano 21 Październik 201014 l Hehe - jak zawsze czysto! Brazniew mógłbyś wrzucić siatkę tego otworu na klamkę? :)
Napisano 21 Październik 201014 l Brazniew - apropos kierunku. Mam do Ciebie takie pytanie. Jeśli wykonuje się taki element (czy ogólnie lampę) to konwencja z rzeczywistości jest zachowana? Tzn. odbłyśnik (chromowany), klosz (z odpowiednią przeźroczystością) i żaróweczka? Wracając do tematu - ślicznie. Naprawdę kocham takie detaliki :)
Napisano 22 Październik 201014 l Bajer. Po prostu szacun wielki! Izie ci to super i mam nadzieje ze finisz tez bedzie taki a nawet lepszy :)
Napisano 10 Grudzień 201014 l Autor Ok, wracam do projekty, ostatnia zmiana tylnich świateł, obiecuje, że więcej nie będe :>