Orangegraphics Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 No to i ja zakładam wątek. BMW e36 coupe w wersji M-pakietowej. czyli bez różnicy z zewnątrz czy to M3 czy po prostu e36 coupe z M-pakietem. pozdrawiam i powodzenia wszystkim życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 Będę kibicował, bo bardzo lubię E36 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 4 Październik 2010 Autor Share Napisano 4 Październik 2010 Więc tak, wstępna bryła zrobiona, jeden subdiv walnięty i teraz dzielenie blach i wycinanie kształtów przedemną. przednie nerki i cały ich pas posypał się przez symmetry, będę walczył nad tym. dół tylniego słupka nad nadkolem jest rozwiązany dziwnie ale tam jest dziwna ta blacha http://photos.webridestv.com/datastore/images/user/ab396f59770d2e638e6809cc461732c1/BMW_E36_318is_168628_20081220.JPG jeszcze będę nad tym myślał najwyżej cofnę się w tym płacie blachy do wcześniejszego subd. tył też jeszcze czeka na poprawki topologii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 u najs tylko parę bugów, ale nie niemożliwych do naprawy :D dlaczego nie robiłeś od razu zderzaków, teraz będziesz miał mały problem, przy takiej gęstości trudniej operować plaszczyznami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 no z tymi zderzakami możesz mieć ciężko generalnie ładnie tylko tylne nadkole krzywo troszkę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 zderzaki będą, don't worry;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 Widzę parę błędów przy tylnym reflektorze. Ale skoro będziesz poprawiał tył :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 Przód ruszony: oraz felga zaczęta: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zarowa Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Wszystko fajnie, pięknie i równo :) Tylko miałem nadzieje, że zrobisz oryginalne kółka od e36 M3 :) Tak, wiem regulamin zezwala na tunning i zmiany optyczne, ale zawsze mialem słabość do tych oryginalnych kół w e36 w M pakiecie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 ale to SĄ przecież oryginalne felgi z M3. M-contour. jak kto woli M-kontury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Ten podwójny chamfer na środku otworu musisz jakoś wykończyć, bo w tym momencie pojawia się tam bug ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) który dokladnie? na feldze przy dużych dziurach na śruby a środkiem felgi-miejscem na dekielek? Edytowane 14 Październik 2010 przez Orangegraphics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Xiz0r tak zauważyłem, że Tobie też podobają się solidy :) Tak trzymać! Świetnie idzie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 W widoku z przodu/tyłu zauważysz, że boki auta są prostopadłe do podłoża. Żadne auto tak nie ma (no dobra, nie mogę powiedzieć tego z całkowitą pewnością... ale ręczę, że ten model BMW tak nie ma :p). Co jeszcze tyczy się niezgodności, to zbyt gruba obwódka grilla. I właściwie chyba to tyle. Przy głównym wlocie w zderzaku, przy dolnych jego rogach coś się gniecie, masz tam z siatką nieźle namieszane. A propos głównego wlotu, to myślę, że chamfer jest zbyt miękki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 (edytowane) dzieki kratz za komenty, linia boku może rzeczywiście troszkę mało zaokrąglona, ale taka prosta jest w tym aucie. spróbuje poprawić co do obwódki nerek to zrobiłem po prostu tą po face-liftingu edit: podłubałem troche przy feldze i znaczek wymodelowałem: Edytowane 14 Październik 2010 przez Orangegraphics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Oto mi chodzi: No i chyba połączysz felgę z obręcza :D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 14 Październik 2010 Autor Share Napisano 14 Październik 2010 felgi z obręczą nie będę łączył;) chyba że później. te podwójne chamfery są aby łuk był taki jak ma być. W niczym na moje oko nie przeszkadzają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Na raczej nie psują wyglądu, ale połączyć to by jednak chyba wypadało :) rzuca się w oczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 Przeszkadzają i to bardzo, zawężają w tym miejscu krawędź, pociągnij je dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 14 Październik 2010 Share Napisano 14 Październik 2010 oj nie trudno byłoby połączyć je z obręczą :P po za tym chmfer pojedyńczy coś mi sie wydaje ze z tą topologia to troche nie wypał :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 16 Październik 2010 Share Napisano 16 Październik 2010 Niezła felga pasuje idealnie do tej fury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 Praca, uczelnia, życie, wogóle czasu nie ma, ale dalej dłubie wieczorami raz za czas. bardzo chce skończyć ten model, i skończe ale chce go zrobić z bardzo dużą dbałością o detale, więc się kula jak się kula, powoli ;) Troche modellingu hehah. wytykać błędy prosze. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 25 Grudzień 2010 Share Napisano 25 Grudzień 2010 (edytowane) Hmm no jest ładnie. Tam na rogu reflektora przedniego tuż pod tym przetłoczeniem to bug, czy wina słabego screena? EDIT: tak patrzę, czy tam nie ma grubości po prostu? Edytowane 25 Grudzień 2010 przez Smoku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 25 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2010 brak grubości;) grubość pododaje pod koniec;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 Modelowania ciąg dalszy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sajrus Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 troche pływa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 co to znaczy pływa? i gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 23 Styczeń 2011 Share Napisano 23 Styczeń 2011 Model mocno nierówny w sensie, że są miejsca bardzo ładne(np. zderzaki, detale) i bardzo pokrzywione (szyby, zwłaszcza boczne, słupek c, trochę też okolice tylnych lamp). Z niezgodności najbardziej w oczy rzucają się nadkola, które mają zbyt ostrego chamfera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 24 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2011 Możesz pecet konkretami sypnąć? co jest konkretnie źle? a nie ogóły, bo niestety nie widzę nierówności tylnych lamp. Najlepiej pomaziać na screenach. Na bocznych szybach wiem że coś dziwnego się dzieje na shaderach, ale geometria jest prosta i w porządku. na razie je zostawiam, jeśli na renderze też będą źle wyglądać to je zrobie od początku. Co do słupka C to pisałem o tym na 1 stronie tematu. On jest taki dziwny, i siedziałem nad nim masakrycznie długo. to zejście z słupka do bagażnika, tam jest ucięcie lini jakby i wchodzi jeszcze podłużny garb. tutaj mam linka jak to wygląda: http://photos.webridestv.com/datastore/images/user/ab396f59770d2e638e6809cc461732c1/BMW_E36_318is_168628_20081220.JPG Chamfer nadkoli już poprawiony, dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 24 Styczeń 2011 Share Napisano 24 Styczeń 2011 czerwone - bugi/krzywo (tych na klapie nie jestem pewien, obrazki mają dużą kompresje) zielone - moim zdaniem linia nie powinna być wybrzuszona >> refka żółte - niezgodności, które zauważyłem przy porównaniu do zdjecia które dałeś w poprzednim poscie, cała ta linia idąca od blach na lampami do szyb bocznych jest nie taka jak trzeba, na tym zdjęciu świetnie widać jak powinno być 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi