Napisano 4 Październik 201014 l Witam... Trochę mam już zrobione więc pomalutku nie będę gonił, drobny wrzut:
Napisano 4 Październik 201014 l gdzieniegdzie można popoprawiać, wbrew pozorom to trudny model do zrobienia
Napisano 5 Październik 201014 l Autor Ok żeby nie było dziadek też coś robi:)... To tak wstępnie wnętrze będzie robione
Napisano 6 Październik 201014 l Hoho! Już środek leci... Grubo! bbandi możesz zarzucić siatkami (interiora i exteriora)?
Napisano 6 Październik 201014 l Autor Jasne że mogę - exteriory:) za jakiś czas też pokażę narazie dopracowuje wszystko.. Felgen (dziś się męczyłem): Felga będzie pomalowana na biało żeby podkreślić sportowe aspiracje auta ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ Ta kierownica taka gysta tylko dlatego że logo audi jest tam wymodelowane:)
Napisano 6 Październik 201014 l Nieźle, całkiem ładna ta 3-drzwiowa wersja. Tylko musisz zagęścić siatkę felgi. Zwróć uwagę na miejsce łączenia się tej "gwiazdy" z obręczą - teraz jest to właściwie prosty odcinek, nie wiem, może to specjalnie ale nie wygląda najlepiej, jakby dodać kolejny segment promieniście i dopasować do okręgu to powinno być lepiej. Edytowane 6 Październik 201014 l przez Lucas
Napisano 7 Październik 201014 l bbandi - jeśli mogę coś zasugerować: to logo Audi na kierownicy mogłeś po prostu "przykleić" a nie łączyć bezpośrednio z kierownicą :) Byłoby mniej poly. Tak właśnie chcę zrobić logo BMW - żeby było osobne, bo zrobiłby się później poważny problem wokół tych miejsc, gdzie taki emblemat występuje. Następna kwestia to głębokość podłogi kierowcy i pasażera: chyba troszkę za mało miejsca :D Bardzo ładnie poprowadziłeś linię nadwozia.
Napisano 10 Październik 201014 l Autor Hej dzięki wszystkim za sugestie:)... Prosze inne ujecie Edytowane 10 Październik 201014 l przez bbandi
Napisano 10 Październik 201014 l Te otworki duże wydają się być krzywe, a przynajmniej mam wrażenie, że przy ich topologii nie mogą być okrągłe ;)
Napisano 10 Październik 201014 l Od boku raczej okrągłe być nie mogą, ale od przodu już tak :) Chyba, że w mechanice są stosowane elipsowate otwory zamiast okrągłych, chociaż w to wątpię.
Napisano 10 Październik 201014 l Autor Oj zdziwiłbyś się jakie kształty są wykorzystywane w mechanice:), jesteś z mielca proponuje Ci się kiedyś przejść do zakładu lotniczego jeśli będą dni otwarte czy cos zobaczysz jakie kstałty mają części do samolotów:). Ale co do tej refki to innej narazie nie znalazłem a na niej wyglądaja właśnie na elipsy ale jesli to otwory to muszę mieć inną refke.
Napisano 10 Październik 201014 l Autor Jako że wnętrze tego auta nie jest za bogate robię aranżacje według własnego pomysłu:
Napisano 10 Październik 201014 l Autor Przyciski na radiu modelowałem tylko te przyciski boczne i gałki gorne, logo audi z ekranem tez jest wgłąb i szybka uzupełnia całe - muszę troche wyluzować z tym modelowaniem bo ostatnio dużo siedziałem a szkoła ruszyła i trzebaby sie co pouczyć, generalnie to troche tego będzie we wnętrzu, tego typu rozwiązania będą ładnie wyglądać z lekkiego dystansu. No a zegary ewentualnie wskazówki 3D + przeróbka refek (pousuwanie wskaźników 2D). Zobaczymy. Zastanawiam się teraz nad główna centralką. Do zobaczenia wkrótce:).
Napisano 10 Październik 201014 l Jako że wnętrze tego auta nie jest za bogate robię aranżacje według własnego pomysłu: ale za to jakie piękne jest wnętrze oryginalne, esencja lat 80, jest wszystko to co jest potrzebne, żadnych zbędnych bajerów http://iedei.files.wordpress.com/2010/07/audi_ur_quattro_interior_1.jpeg Edytowane 11 Październik 201014 l przez Sibu
Napisano 10 Październik 201014 l Autor Sibu - pierwsze widzę takie wnętrze tego auta, jedyne co znalazłem to to poniżej, w takim wypadku zostawie co mam a dorobie te głowną konsole będzie git:). Jak masz link do innych ujęć to podeślij.Pozdro
Napisano 11 Październik 201014 l Jak masz link do innych ujęć to podeślij.Pozdro Wnętrza były różne, ale wydaje mi się że to jest najładniejsze. Jedyne co chyba jest nie oryginalne to obszycia elementów w skórze jednak myślę że mógłbyś zrobić wszystko tak jak jest tutaj bo wygląda to po prostu niesamowicie.
Napisano 11 Październik 201014 l Autor Ok jeśli się wam tak bardzo podoba - mi również w sumie to spróbuje ale nie bedę szalał bez szwów bedzie itp, musze oszczędzać poly chcę z zewnątrz jeszcze dużo zrobić ładne wycieraczki spryskiwacze itp. Poprawiona tarcza + setup Mental ray, czas renderu 30s, modelowane 4h.
Napisano 17 Październik 201014 l Autor Joł Zrobiłem zestaw wycieraczkowatych, te plastiki to chyba po to żeby wiatr nie gwizdał jak się goni:) P.S W stanie swobodnym są bardziej rozciągnięte robiłem od razu pod kątem ułożenia na szybie
Napisano 17 Październik 201014 l Wycieraksy spoko bbandi nie chce Ci się na razie robić karoserii co :> chyba, że nie chcesz tylko pokazać :P
Napisano 17 Październik 201014 l Autor W sumie to jest dość sporo w moim wipie:P można tam zobaczyć ale cos wrzucę niedługo.
Napisano 17 Październik 201014 l Chodziło mi właśnie o to, że zrobiłeś to co jest w pierwszym poście i rzuciłeś się na wnętrze itd :) ale nie mówię , źle ja poświęcam równo na ejdno i drugie czasu bo można sfiksować mordując jedno przez kilka dni :)
Napisano 17 Październik 201014 l Autor Już poprawiłem karoserie:P te łuki na nadkolach to sto lat robiłem, od razu test rendery czy się ładnie rozchodzą refleksy na nich teraz uważam że spoko. P.S Hej smoku chodziło mi o tego wipa: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=69862 Edytowane 17 Październik 201014 l przez bbandi
Napisano 19 Październik 201014 l Autor Ok tyle zrobiłem jak narazie drobne poprawki i troche dłuższej przerwy.
Napisano 19 Październik 201014 l Jest tylko jeden problem, Ty napisałeś że robisz Audi Quattro '88, a w 84' zmienili lampy z tych co wymodelowałeś na te co są w tym linku który wcześniej podałem. Felgi "Fuchs" też wymagają małej poprawy :) http://pictureposter.audiworld.com/88797/100_5704.jpg
Napisano 19 Październik 201014 l Like it :) Bardzo ładnie wyprowadzone! Możesz dać zdjęcie dokładnej wersji którą robisz? Bo body kit której oglądam zgadza się z modelowanym, ale światła już nie...
Napisano 19 Październik 201014 l dolna część drzwi jest chyba troche krzywa. ale poza tym extra modelik.
Napisano 19 Październik 201014 l Autor Sibu - z tymi światłami to juz nie wiem...ponizej na obrazku sa takie, gdzie indziej inne, te bynajmniej sa dużo ładniejsze od tych jednolitych, zawsze można 2 wersje zrobić:), no ale podmienie przy następnym upie - ze zmianą świateł problemu raczej nie będzie...dzięki za zdjęcie felgi robiłem na podstawie obrazków z dużej odległosci, teraz widzę ze jest nieco inaczej. Posdstavsky - thx:) generalnie o tę wersje mi chodziło: http://cdn-www.rsportscars.com/foto/2005geneva/audi_quattro_01.JPG Chudy- thx, jeszcze bedę dziubał wertexy to się poprawi. Stachu -dzięks:) Tył do roboty światła itp - jak zrobie dam upa.
Napisano 19 Październik 201014 l bbandi a możesz wrzucić w ciemniejszym clay'u jakis render? :) Słusznie zauważył chudy, że drzwi troszkę są niedobrze wyklepane na dole :D
Napisano 19 Październik 201014 l Autor Podstavsky-spoko wrzuce przy kolejnym upie:p, narazie musze odpoczac od tego modelu bo dal mi troche w kosc;)pozdro all.
Napisano 31 Październik 201014 l bbandi rozumiem, że to render testowy :) Popatrz na taką kwestię: będziesz później dopasowywał kontrast, jasność lub bawił się krzywymi w PS'ie i co nastąpi: wydobędziesz głęboką czerwień ale środek będzie niesamowicie ciemny! Popracuj nad jasnością wnętrza tak, żeby potem po ogólnym dopasowaniu ustawień wszystkie kolory i natężenia ładnie ze sobą grały :) Ogółem bryła i zestawienie: MEGA!
Napisano 31 Październik 201014 l Autor Podstavsky-thx, we wnetrzu jeszcze nie zrobiłem tapicerki tj obicia drzwi posdsufitka, jest goła blacha dlatego ciemno w środku:). a i tylnia szyba dałem tam inne szkło teraz jest lepiej. Inspiracja dla tej wersji (biała tez ładna ale dam ją do wersji z dzielonymi światłami): Bardzo mi się spodobało to studio a w nim raczej ciemne wersje wyglądają niezbyt okazale. http://mycarblog.org/wp-content/uploads/2010/01/AUDI-quattro_682_431517a.jpg Cortes - przy następnym upie pokażę min render świateł, czekam na inny biorących udział:) za dużo pokazywać nie można, błędy są ale postaram sie poprawić co dam radę trochę PostPro załatwi drobiazgi. To auto wygląda fajnie raczej nie z każdego ujęcia:)
Napisano 18 Grudzień 201014 l dobrze jest. fajnie ze powoli cos rusza z tą bitwą. ciekawe czy większość się wyrobi..
Napisano 18 Grudzień 201014 l Piekny samochod doskonaly wybor !!! sam jestem posiadaczem audi 80 b4 coupe z 95r. przymierzam sie do modelowania
Napisano 18 Grudzień 201014 l No ładnie to wyszło. Tylko rzuciło mi się w oczy, że napis michelin na oponie jest chyba zły, tzn. lustrzane odbicie się zrobiło.
Napisano 18 Grudzień 201014 l Bardzo ładnie, cieszę się, że nie wszyscy zapomnieli o bitwie :) Tyle osób się wpisało na listę, a większość albo nie założyła nawet wątków albo nic nie robi. Ja wiem brak czasu itd, tak se kwękam tylko =D I chyba faktycznie masz mirror nie w tą stronę na oponce, pokażesz coś więcej, jakieś jeszcze ujęcie? :)
Napisano 19 Grudzień 201014 l Autor Witam. Dzięki Wam za opinie i miło mi że się podoba:). ----------------------------------------------- Mirror poprawie, postaram się żeby z zewnątrz było wszystko zrobione bo z wnętrzem już się nie wyrobie:/ ewentualnie po konkursie będę jeszcze dziubał przy nim. Wrzucam jeszcze jeden widoczek. ------------------------------------ Pozdrawiam