bbandi Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 Witam... Trochę mam już zrobione więc pomalutku nie będę gonił, drobny wrzut: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 4 Październik 2010 Share Napisano 4 Październik 2010 gdzieniegdzie można popoprawiać, wbrew pozorom to trudny model do zrobienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 5 Październik 2010 Autor Share Napisano 5 Październik 2010 Ok żeby nie było dziadek też coś robi:)... To tak wstępnie wnętrze będzie robione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 5 Październik 2010 Share Napisano 5 Październik 2010 no no, nabiera to kształtów ale nie za mała ta kierownica ? salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 Hoho! Już środek leci... Grubo! bbandi możesz zarzucić siatkami (interiora i exteriora)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 6 Październik 2010 Autor Share Napisano 6 Październik 2010 Jasne że mogę - exteriory:) za jakiś czas też pokażę narazie dopracowuje wszystko.. Felgen (dziś się męczyłem): Felga będzie pomalowana na biało żeby podkreślić sportowe aspiracje auta ------------------------------------------------------------ ------------------------------------------------------------ Ta kierownica taka gysta tylko dlatego że logo audi jest tam wymodelowane:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 6 Październik 2010 Share Napisano 6 Październik 2010 (edytowane) Nieźle, całkiem ładna ta 3-drzwiowa wersja. Tylko musisz zagęścić siatkę felgi. Zwróć uwagę na miejsce łączenia się tej "gwiazdy" z obręczą - teraz jest to właściwie prosty odcinek, nie wiem, może to specjalnie ale nie wygląda najlepiej, jakby dodać kolejny segment promieniście i dopasować do okręgu to powinno być lepiej. Edytowane 6 Październik 2010 przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 7 Październik 2010 Share Napisano 7 Październik 2010 bbandi - jeśli mogę coś zasugerować: to logo Audi na kierownicy mogłeś po prostu "przykleić" a nie łączyć bezpośrednio z kierownicą :) Byłoby mniej poly. Tak właśnie chcę zrobić logo BMW - żeby było osobne, bo zrobiłby się później poważny problem wokół tych miejsc, gdzie taki emblemat występuje. Następna kwestia to głębokość podłogi kierowcy i pasażera: chyba troszkę za mało miejsca :D Bardzo ładnie poprowadziłeś linię nadwozia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 (edytowane) Hej dzięki wszystkim za sugestie:)... Prosze inne ujecie Edytowane 10 Październik 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Te otworki duże wydają się być krzywe, a przynajmniej mam wrażenie, że przy ich topologii nie mogą być okrągłe ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Chyba raczej nieokrągłe takie są na refce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 Od boku raczej okrągłe być nie mogą, ale od przodu już tak :) Chyba, że w mechanice są stosowane elipsowate otwory zamiast okrągłych, chociaż w to wątpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Oj zdziwiłbyś się jakie kształty są wykorzystywane w mechanice:), jesteś z mielca proponuje Ci się kiedyś przejść do zakładu lotniczego jeśli będą dni otwarte czy cos zobaczysz jakie kstałty mają części do samolotów:). Ale co do tej refki to innej narazie nie znalazłem a na niej wyglądaja właśnie na elipsy ale jesli to otwory to muszę mieć inną refke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 jakas dziwna ta tarcza, wypukła jakby czy coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 No faktycznie nie dałem chamfów na krawędziać:/ poprawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Jako że wnętrze tego auta nie jest za bogate robię aranżacje według własnego pomysłu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 dlaczego tex ? ... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Przyciski na radiu modelowałem tylko te przyciski boczne i gałki gorne, logo audi z ekranem tez jest wgłąb i szybka uzupełnia całe - muszę troche wyluzować z tym modelowaniem bo ostatnio dużo siedziałem a szkoła ruszyła i trzebaby sie co pouczyć, generalnie to troche tego będzie we wnętrzu, tego typu rozwiązania będą ładnie wyglądać z lekkiego dystansu. No a zegary ewentualnie wskazówki 3D + przeróbka refek (pousuwanie wskaźników 2D). Zobaczymy. Zastanawiam się teraz nad główna centralką. Do zobaczenia wkrótce:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 (edytowane) Jako że wnętrze tego auta nie jest za bogate robię aranżacje według własnego pomysłu: ale za to jakie piękne jest wnętrze oryginalne, esencja lat 80, jest wszystko to co jest potrzebne, żadnych zbędnych bajerów http://iedei.files.wordpress.com/2010/07/audi_ur_quattro_interior_1.jpeg Edytowane 11 Październik 2010 przez Sibu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Sibu - pierwsze widzę takie wnętrze tego auta, jedyne co znalazłem to to poniżej, w takim wypadku zostawie co mam a dorobie te głowną konsole będzie git:). Jak masz link do innych ujęć to podeślij.Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 nie ma takiego wymyślania! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 10 Październik 2010 Autor Share Napisano 10 Październik 2010 Czemu nie?, w zasadach dozwolony jest tuning:P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 10 Październik 2010 Share Napisano 10 Październik 2010 nie w moich zasadach:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Jak masz link do innych ujęć to podeślij.Pozdro Wnętrza były różne, ale wydaje mi się że to jest najładniejsze. Jedyne co chyba jest nie oryginalne to obszycia elementów w skórze jednak myślę że mógłbyś zrobić wszystko tak jak jest tutaj bo wygląda to po prostu niesamowicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 11 Październik 2010 Autor Share Napisano 11 Październik 2010 Ok jeśli się wam tak bardzo podoba - mi również w sumie to spróbuje ale nie bedę szalał bez szwów bedzie itp, musze oszczędzać poly chcę z zewnątrz jeszcze dużo zrobić ładne wycieraczki spryskiwacze itp. Poprawiona tarcza + setup Mental ray, czas renderu 30s, modelowane 4h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 Fajna tarczka, trzyma poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 11 Październik 2010 Share Napisano 11 Październik 2010 widać małego subdiva :D, chyba szkoda czasu tracić tyle na rendery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 Joł Zrobiłem zestaw wycieraczkowatych, te plastiki to chyba po to żeby wiatr nie gwizdał jak się goni:) P.S W stanie swobodnym są bardziej rozciągnięte robiłem od razu pod kątem ułożenia na szybie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Wycieraksy spoko bbandi nie chce Ci się na razie robić karoserii co :> chyba, że nie chcesz tylko pokazać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 W sumie to jest dość sporo w moim wipie:P można tam zobaczyć ale cos wrzucę niedługo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 17 Październik 2010 Share Napisano 17 Październik 2010 Chodziło mi właśnie o to, że zrobiłeś to co jest w pierwszym poście i rzuciłeś się na wnętrze itd :) ale nie mówię , źle ja poświęcam równo na ejdno i drugie czasu bo można sfiksować mordując jedno przez kilka dni :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 17 Październik 2010 Autor Share Napisano 17 Październik 2010 (edytowane) Już poprawiłem karoserie:P te łuki na nadkolach to sto lat robiłem, od razu test rendery czy się ładnie rozchodzą refleksy na nich teraz uważam że spoko. P.S Hej smoku chodziło mi o tego wipa: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=69862 Edytowane 17 Październik 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Ok tyle zrobiłem jak narazie drobne poprawki i troche dłuższej przerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sibu Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Jest tylko jeden problem, Ty napisałeś że robisz Audi Quattro '88, a w 84' zmienili lampy z tych co wymodelowałeś na te co są w tym linku który wcześniej podałem. Felgi "Fuchs" też wymagają małej poprawy :) http://pictureposter.audiworld.com/88797/100_5704.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 Like it :) Bardzo ładnie wyprowadzone! Możesz dać zdjęcie dokładnej wersji którą robisz? Bo body kit której oglądam zgadza się z modelowanym, ale światła już nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 dolna część drzwi jest chyba troche krzywa. ale poza tym extra modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 j.w. a tak poza tym to super robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Sibu - z tymi światłami to juz nie wiem...ponizej na obrazku sa takie, gdzie indziej inne, te bynajmniej sa dużo ładniejsze od tych jednolitych, zawsze można 2 wersje zrobić:), no ale podmienie przy następnym upie - ze zmianą świateł problemu raczej nie będzie...dzięki za zdjęcie felgi robiłem na podstawie obrazków z dużej odległosci, teraz widzę ze jest nieco inaczej. Posdstavsky - thx:) generalnie o tę wersje mi chodziło: http://cdn-www.rsportscars.com/foto/2005geneva/audi_quattro_01.JPG Chudy- thx, jeszcze bedę dziubał wertexy to się poprawi. Stachu -dzięks:) Tył do roboty światła itp - jak zrobie dam upa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 19 Październik 2010 Share Napisano 19 Październik 2010 bbandi a możesz wrzucić w ciemniejszym clay'u jakis render? :) Słusznie zauważył chudy, że drzwi troszkę są niedobrze wyklepane na dole :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Październik 2010 Autor Share Napisano 19 Październik 2010 Podstavsky-spoko wrzuce przy kolejnym upie:p, narazie musze odpoczac od tego modelu bo dal mi troche w kosc;)pozdro all. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Podstavsky Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 bbandi rozumiem, że to render testowy :) Popatrz na taką kwestię: będziesz później dopasowywał kontrast, jasność lub bawił się krzywymi w PS'ie i co nastąpi: wydobędziesz głęboką czerwień ale środek będzie niesamowicie ciemny! Popracuj nad jasnością wnętrza tak, żeby potem po ogólnym dopasowaniu ustawień wszystkie kolory i natężenia ładnie ze sobą grały :) Ogółem bryła i zestawienie: MEGA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 31 Październik 2010 Share Napisano 31 Październik 2010 o inna kamerkę prosze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 31 Październik 2010 Autor Share Napisano 31 Październik 2010 Podstavsky-thx, we wnetrzu jeszcze nie zrobiłem tapicerki tj obicia drzwi posdsufitka, jest goła blacha dlatego ciemno w środku:). a i tylnia szyba dałem tam inne szkło teraz jest lepiej. Inspiracja dla tej wersji (biała tez ładna ale dam ją do wersji z dzielonymi światłami): Bardzo mi się spodobało to studio a w nim raczej ciemne wersje wyglądają niezbyt okazale. http://mycarblog.org/wp-content/uploads/2010/01/AUDI-quattro_682_431517a.jpg Cortes - przy następnym upie pokażę min render świateł, czekam na inny biorących udział:) za dużo pokazywać nie można, błędy są ale postaram sie poprawić co dam radę trochę PostPro załatwi drobiazgi. To auto wygląda fajnie raczej nie z każdego ujęcia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 18 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2010 Witam. Ostatnio mało czasu na 3d, coś tam do przodu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 dobrze jest. fajnie ze powoli cos rusza z tą bitwą. ciekawe czy większość się wyrobi.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dominick Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Piekny samochod doskonaly wybor !!! sam jestem posiadaczem audi 80 b4 coupe z 95r. przymierzam sie do modelowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 No ładnie to wyszło. Tylko rzuciło mi się w oczy, że napis michelin na oponie jest chyba zły, tzn. lustrzane odbicie się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 18 Grudzień 2010 Share Napisano 18 Grudzień 2010 Bardzo ładnie, cieszę się, że nie wszyscy zapomnieli o bitwie :) Tyle osób się wpisało na listę, a większość albo nie założyła nawet wątków albo nic nie robi. Ja wiem brak czasu itd, tak se kwękam tylko =D I chyba faktycznie masz mirror nie w tą stronę na oponce, pokażesz coś więcej, jakieś jeszcze ujęcie? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 19 Grudzień 2010 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2010 Witam. Dzięki Wam za opinie i miło mi że się podoba:). ----------------------------------------------- Mirror poprawie, postaram się żeby z zewnątrz było wszystko zrobione bo z wnętrzem już się nie wyrobie:/ ewentualnie po konkursie będę jeszcze dziubał przy nim. Wrzucam jeszcze jeden widoczek. ------------------------------------ Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi