Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

No czesc, musze ludzie na jutro ten model skonczyc, zauwazylem, ze obecnosc tutaj i wasze komentarze (za ktore bardzo Wam dziekuje :))) ) powaznie mnie zmobilizuja do pracy, bo jakos tak mi sie nie chce, a nie wiem co tu zmienic. Za namowa kilku z Was zdecydowalem sie po raz pierwszy teksturowac model (tym razem Stara Synagoga na Kazimierzu w Krakowie) przy okazji mala rada - jak jestescie na architekturze i macie do wyboru model na prace semestralna czy cos to wybierajcie taki co ma przynajmniej 50% scian pod katem prostym i do ktorego istnieja chocby elewacje (Ja mialem tylko rzut i zdjecia :.......( ) Modelowalem to badziewie dluzej niz koscioly ktore wczesneij zamieszczalem...

Skrzyczcie mnie za te tekstury :P

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmm z teksturowaniem poszedłeś na łatwizne... Domyslam sie ze w tej pracy chodzilo bardziej o wymodelowanie niz o tekstury :)

Napisano

jesli to zdjecie to jedno z niewielu zrodel z ktorych kozystales ... to naprawde jestem pod wrazeniem ...

tekstury faktycznie do bani ... jesli mialy byc podobne do oryginalu

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

nie no , nie chodzilo mi dokladne odwzorwanie orginalu jesli chodzi o tekstury i model, ale w sumie to Ja wiecej nie umiem z teksturowania... cos jeszcze pokombinuje bo jak na razie ograniczylem sie do zMIXowania bricka z bitmapa :/ Ja w ogole nie umiem teksturowac jakies sugestie co i jak.... :/ pewnie nie to forum...

Napisano

Witam

No tak jak wyżej koledzy mówią to tekstury są takie nieciekawe (do poprawy :)) ale jeśli są to twój pierwsze kroki to rozumiem - początki są zawsze trudne, ale model jest OK. Modelowałeś to ze zdjęć czy z planów?

P.S. Tak jak już kiedyś wspominałem architektura zaczyna robić furorę na tym forum he he

Napisano
  • Autor

Walsnie sie z tym mecze, kombinuje z jakimis teksturami cegiel, ale wszystko jakos badziewnie wyglada :/ Na photshopa juz patrzec nie moge... Hmmm... Co do robienia furory jesli chodzi o architekture :P to teges - sesja sie zaczyna - wszyscy renderuja :D (a tak miedzy nami to koscioly sa dosc latwe :P) A zdjec nie porobie bo siedze w akademiku w Gliwicach i za nic mi sie nie chcialo tam jechac - wiem, weim malo profesjonalne podejscie do tematu :/ Powiem wam jedno robienie tego modelu SUCKS - to najgorszy badziew jaki kiedykolwiek robilem... zdjec mialem troche wiecej, ale rzut jeden i zly przekroj... moj kolega mawia \"bez elewacji nie bierz sie za VIZa!!!\"

Napisano
  • Autor

To znowu Ja - niepotrzebnie Was tym meczylem... nie dodalem nic nowego, nie ma czasu, sesja niby za 2 tygodnie a czuje jakby juz od 2 trwala, ide spac, zostawiam rendering na noc do VideoPosta - rano ma byc zrobione i juz. Pokazuje czesc renderow... Jak zwykle skonczylo sie na ustawieniu swiatla i ustawieniu bounces na 1 w light-tracerze. Sorki... Te studia zabijaja dusze \"artysty\" na nic czasu nie ma... nie bedzie mnie do Sierpnia , ale wtedy ostro biore sie za 3D bike, przesylam \"trailera\"