Napisano 11 Październik 201014 l Firma NewTek na swojej stronie zamieściła kilkunastominutowy filmik prezentujący najważniejsze nowości w mającym ukazać się pod koniec roku LightWave'ie w wersji 10.
Napisano 11 Październik 201014 l Autor No no, wygląda na to, że NewTek wreszcie odbił się od dna z rozwojem LightWave'a. Edyta: nie zauważyłem, że J|L umieścił już to info w dziale LW.
Napisano 11 Październik 201014 l At first I was like... mehh.... but then I was like.... niiiiice. Fanem LW nie jestem, ale ficzery przyjemne:) Lubie dostawac do reki fajne zabawki;)
Napisano 11 Październik 201014 l Newtek jest jak Gillette. Dużo piany i zawsze o jedno ostrze więcej.
Napisano 12 Październik 201014 l "Everybody knows how powerful the Lightwave Modeller is". ?????????????????????????. Ja nie wiem. Dla mnie to jest ta część tego programu która zraża. Generalnie Lightwave zawsze miał piękny renderer i dalej ma a ten nowy VPR - zazdrość mnie bierze. Pozostałe nowości - GLSL - kto tego nie ma? ; Bullet - to samo. Według mnie nowa wersja Lightwave nie poszerzy rynku ale za to utrzyma swój udział wśród bardzo ważnej grupy doświadczonych VFXerów, którzy teraz są po 40-tce i nie będą musieli zmieniać narzędzia. Oczywiście w USA. U nas to wiadomo.
Napisano 12 Październik 201014 l W tej wersji nie chodzi ani o bullet, ani o VPR tylko o wdrozenie nowej architektury. Tez nie uwazam by ta wersja zdobyla szerokie grono nowych uzytkownikow, ale nie sadze by Newtek mial taki cel. Bardziej chodzi im o utrzymanie starych uzytkownikow do czasu gdy rozwina Core na tyle by z modelera i layoutu zrezygnowac. Zasadniczo jest to wiec wersja przejsciowa i kupienie sobie troche czasu na developing.
Napisano 13 Październik 201014 l ja mam takie dziwne wrażenie że kolesie z Newteka jakoś tak na innej planecie mieszkają. Te wszystkie uber super nowości zdążyły stać się już dawno standardem a oni się tym podniecają jakby to było niewiadomo co. Z LW podziwiam jedynie modeler ale jak kogoś kręcił modeler to i tak używa Modo. Z tej podjarki "linear workflow" się uśmiałem :) podobnie jak z patetycznej muzyki przy pokazie HLSL. ... HAHAHAHAHA doszedłem do UV Tool - "lightwave new UV unwrap tools" - ROTFL PO CAŁOŚCI :D Edytowane 13 Październik 201014 l przez Kroopson
Napisano 13 Październik 201014 l ja bym chetnie sie dowiedzial czy UNDO dziala, czy moze nie przewidzieli tej opcji ;)
Napisano 23 Październik 201014 l Autor Kolejny filmik. NewTek's LightWave 10 video series: Display Enhancements.
Napisano 30 Październik 201014 l Autor NewTek co tydzień przez 10 tygodni, zanim oficjalnie pojawi się LightWave 10, będzie publikował filmiki prezentujące nowe funkcje w nowym LightWave'ie. .