Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Dla milosnikow darmowego i legalnego ;) maziania po ekranie - w koncu ukazala sie beta (wersja stabilna za 2-4 tygodnie) darmowego programu do digital paintingu 'MyPaint'. Jako ze dokumentacji oficjalnie brak :/ ... trzeba samemu odkrywac nowosci - na pewno na uwage zasluguje usprawnienie warstw.

Dla mnie najlepszym motywem w tym sofcie poza paroma na prawde fajnymi brushami jest canvas ograniczony jedynie... iloscia ramu.

Polecam sprobowac - calkiem sympatyczny sofcik.

http://mypaint.intilinux.com/?p=428

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 962
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no a u mnie jak zwykle pod górke... nie działa mi z nim Bamboo :/

ps. oczywiście pod debilnym windows 7

Edytowane przez Chrupek3D

Napisano
  • Autor

Moze to przez bete... U mnie na vista 64 ze stareeeeenkim graphire4 (na sterach z bamboo z reszta) smiga. Wczesniej mialem taki problem czasem z tym softem ze za pierwszym uruchomieniem tablet nie dzialal. Musialem uruchomic, zamknac i znow uruchomic - moze tez tak masz.

Napisano

No, bardzo dobra nowość i nie opuszczę jej tak sobie!

No i powiem, że jest plugin współpracujący z GIMP

Napisano

Nezumi: zainstalowałem nowe stery i jest to samo, kursor chodzi, ale niczego nie maluje :/

Zauważyłem też, że po wgraniu texturki 512/512 wypluł mi 640/640.

Napisano
  • Autor

Chrupek3D - z tym wypluwaniem to w mypaincie jest roznie ze wzgledu na niestandardowe podejscie do rozmiaru obszaru roboczego ktory... nie ma konkretnego rozmiaru - mozesz sobie rysowac na ogromnym obszarze bez ustalania jego rozmiaru na poczatku. Jak ci brakuje to po prostu przesuwasz sobie i jedziesz dalej - dla mnie kapitalna sprawa.

Mam nadzieje ze w finalnej to poprawia bo program na prawde jest warty uwagi.

Napisano

no masz racje, pod XP na laptoku działa :/

ps. a jak pisałeś, po ponownym podlączeniu Bamboo... działa też pod win7

Edytowane przez Chrupek3D