panek1989 Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 no coz. auta nie udalo mi sie skonczyc. komp padl i projekt przepadl. zalaczam ostatni modelik, tak wiem do kitu XD
Smoku Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Guzik widać daj zbliżenie zapisuj w png nie jpg zrzuty to się nie bedą pikselować, i daj siatkę Ps na pierwszy rzut oka nie wyglada źle :) ale daj się przyjrzeć też na drugi i trzeci rzut oka Pozdro.
Smoku Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 hmm przede wszystkim chyba za mały smooth na feldze, a z oponą jest też chyba nie najlepiej , a siateczką się podzielisz?
blinq Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Sietkę daj. I może render w clay'u bo tutaj kompletnie nic nie widać ;)
panek1989 Napisano 15 Październik 2010 Autor Napisano 15 Październik 2010 ogolnie nie mam AA wlaczonego, mam troche slabego kompa i troche to trwa:) wybacz jestem dosc poczatkujacym uzytkownikiem wiec glupie pytanie. mozna zrobic render z siatka czy trzeba to jakos inaczej?
blinq Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Daj po prostu printscreena z viewportu
panek1989 Napisano 15 Październik 2010 Autor Napisano 15 Październik 2010 a clayu to znaczy?? XD naprawde jestem poczatkujacy i sporo terminow mi niewiele mowi :)
blinq Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Daj po prostu na wszystko jakiś szary matowy materiał
Smoku Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 tak najprosciej możesz zrobić w material editor zaznacz opcje wire :) tylko nie rób za mocnego smootha bo będzie za gesto :) i tak bym proponowal bo widze za robisz male rzeczy i zakladasz wątek do tego, tak dla ogólnego ładu i porządku zrób jeden wątek pt "nauka" albo coś i wrzsucaj do jednego wszystkie próby nauki tak będzie łątwiej idla wszystkich
panek1989 Napisano 15 Październik 2010 Autor Napisano 15 Październik 2010 z gory bardzo ciekuje wszystkim za cenne uwagi
pirx Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Tu masz clay. Po prostu bez materiałów. Wyrównaj dziury bo są krzywe, nie równe. Pokombinuj z tą oponą bo cośik tam nie gra. W porównaniu do twojej pierwszej wizki to wygląda fajne. :) Keep working, Daniel.
Smoku Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Wiesz średnio wygląda fakt, że ta gwiazda nie łączy się z tubą :) ale rozumiem że jesteś początkujący, i miejsca gdzie się ramiona łąca jest ostro bo są to osobne obiekty, obczaj jakiś tutek na youtube o robieniu felg, są ciekawe rzeczy, Pozdro
Smoku Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 a na oponie chyba Ci face wyłazi na drugą stronę, w sensie się przenika z innym dlatego takie czarne elementy wychodzą
Stachu Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 po pierwsze w to w ogóle dziry na śruby sa nie symetryczne, po drugie fela jest brzydka i imo nie ma co dalej się z tym bawić. zrób jakąs istniejącą. wymodeluj najpierw jedno ramię, skopiuj je symetrycznie, czyli tak gdy koło sie kręci to żeby się kręciło równo a nie jakby złapalo kapcia a dopiero później baw się w materiały rendery itd. ps opona też nie wyglada rewelacyjnie sorki że tak jadę ale wiem ze początki są trudne, sprobuj poszukać jakiś felg i odwzorować, bo robienie wymyslonych rzeczy na sam początek to nie jest dobry pomysł :)
panek1989 Napisano 15 Październik 2010 Autor Napisano 15 Październik 2010 krytyke przyjmuje z godnoscia :) takze jezdzijcie ile wlezie XD ucze sie ucze wiec mysle ze odrobina zaparcia a nastepna felga lampa wozek czy cokolwiek bedzie juz lepsze :)
Smoku Napisano 15 Październik 2010 Napisano 15 Październik 2010 Z pewnością :) ale trzymaj je w jednym wątku
panek1989 Napisano 15 Październik 2010 Autor Napisano 15 Październik 2010 oki zaloze watek gdzie bede zamieszczal moje wypociny :)
bartekb89 Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 cześć :) musisz nauczyć się modelować a nie robic pare obiektów nakładac je na siebie i wycinać "na oko" przy pomocy Funkcji Boolean bo tak nic ładnego nigdy nie wyjdzie :) Tutaj tutorial na prostą felgę i podstawowe operacje i metody modelowania masz przy okazji http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=44819 a potem wystarczy tlyko rozwijać je :)
panek1989 Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 troche pokombinowalem pozmienialem i robie wstawke^^ wiem ze to s male rzeczy i podstawy w ogole poziom zero ale co tam :)
Smoku Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Wiesz na pewno niebo a ziemia tamta felga i opona a ta, choć dużo jej brakuje. Jak renderujesz? czym i w jakiej rozdzielczości, że to tak piksalście i nie wyraźnie wychodzi? Tak ogólnie ćwicz rób dużo takich rzeczy drobnych i ucz się :] dużo powodzenia życzę
panek1989 Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 mentalray ale w niskiej rozdzialce, jesli cos zrobie ladnetgo to sie pokusze na wiekszy render z AA. komp mi troche nie domaga:)
Smoku Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 panek1989 Jak coś możesz mi podrzucić do rendera
panek1989 Napisano 19 Październik 2010 Autor Napisano 19 Październik 2010 na pewno skorzystam jesli bedzie kiedys cos wartego :)
Rekomendowane odpowiedzi