Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

no coz. auta nie udalo mi sie skonczyc. komp padl i projekt przepadl. zalaczam ostatni modelik, tak wiem do kitu XD

asssssssss.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 2,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Guzik widać daj zbliżenie zapisuj w png nie jpg zrzuty to się nie bedą pikselować, i daj siatkę

Ps na pierwszy rzut oka nie wyglada źle :) ale daj się przyjrzeć też na drugi i trzeci rzut oka Pozdro.

Napisano

hmm przede wszystkim chyba za mały smooth na feldze, a z oponą jest też chyba nie najlepiej , a siateczką się podzielisz?

Napisano

Sietkę daj. I może render w clay'u bo tutaj kompletnie nic nie widać ;)

Napisano
  • Autor

ogolnie nie mam AA wlaczonego, mam troche slabego kompa i troche to trwa:) wybacz jestem dosc poczatkujacym uzytkownikiem wiec glupie pytanie. mozna zrobic render z siatka czy trzeba to jakos inaczej?

Napisano
  • Autor

a clayu to znaczy?? XD naprawde jestem poczatkujacy i sporo terminow mi niewiele mowi :)

Napisano

tak najprosciej możesz zrobić w material editor zaznacz opcje wire :) tylko nie rób za mocnego smootha bo będzie za gesto :) i tak bym proponowal bo widze za robisz male rzeczy i zakladasz wątek do tego, tak dla ogólnego ładu i porządku zrób jeden wątek pt "nauka" albo coś i wrzsucaj do jednego wszystkie próby nauki tak będzie łątwiej idla wszystkich

Napisano

Tu masz clay. Po prostu bez materiałów.

Wyrównaj dziury bo są krzywe, nie równe. Pokombinuj z tą oponą bo cośik tam nie gra.

W porównaniu do twojej pierwszej wizki to wygląda fajne. :)

Keep working, Daniel.

Napisano

Wiesz średnio wygląda fakt, że ta gwiazda nie łączy się z tubą :) ale rozumiem że jesteś początkujący, i miejsca gdzie się ramiona łąca jest ostro bo są to osobne obiekty, obczaj jakiś tutek na youtube o robieniu felg, są ciekawe rzeczy, Pozdro

Napisano

a na oponie chyba Ci face wyłazi na drugą stronę, w sensie się przenika z innym dlatego takie czarne elementy wychodzą

Napisano

po pierwsze w to w ogóle dziry na śruby sa nie symetryczne, po drugie fela jest brzydka i imo nie ma co dalej się z tym bawić. zrób jakąs istniejącą. wymodeluj najpierw jedno ramię, skopiuj je symetrycznie, czyli tak gdy koło sie kręci to żeby się kręciło równo a nie jakby złapalo kapcia a dopiero później baw się w materiały rendery itd.

ps opona też nie wyglada rewelacyjnie

sorki że tak jadę ale wiem ze początki są trudne, sprobuj poszukać jakiś felg i odwzorować, bo robienie wymyslonych rzeczy na sam początek to nie jest dobry pomysł :)

Napisano
  • Autor

krytyke przyjmuje z godnoscia :) takze jezdzijcie ile wlezie XD ucze sie ucze wiec mysle ze odrobina zaparcia a nastepna felga lampa wozek czy cokolwiek bedzie juz lepsze :)

Napisano

cześć :) musisz nauczyć się modelować a nie robic pare obiektów nakładac je na siebie i wycinać "na oko" przy pomocy Funkcji Boolean bo tak nic ładnego nigdy nie wyjdzie :) Tutaj tutorial na prostą felgę i podstawowe operacje i metody modelowania masz przy okazji http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=44819 a potem wystarczy tlyko rozwijać je :)

Napisano
  • Autor

troche pokombinowalem pozmienialem i robie wstawke^^ wiem ze to s male rzeczy i podstawy w ogole poziom zero ale co tam :)dfdfdfffff.jpg

Napisano

Wiesz na pewno niebo a ziemia tamta felga i opona a ta, choć dużo jej brakuje. Jak renderujesz? czym i w jakiej rozdzielczości, że to tak piksalście i nie wyraźnie wychodzi? Tak ogólnie ćwicz rób dużo takich rzeczy drobnych i ucz się :] dużo powodzenia życzę

Napisano
  • Autor

mentalray ale w niskiej rozdzialce, jesli cos zrobie ladnetgo to sie pokusze na wiekszy render z AA. komp mi troche nie domaga:)