Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

no coz. auta nie udalo mi sie skonczyc. komp padl i projekt przepadl. zalaczam ostatni modelik, tak wiem do kitu XD

asssssssss.jpg

• Odpowiedzi 27
  • Wyświetleń 2,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Guzik widać daj zbliżenie zapisuj w png nie jpg zrzuty to się nie bedą pikselować, i daj siatkę

Ps na pierwszy rzut oka nie wyglada źle :) ale daj się przyjrzeć też na drugi i trzeci rzut oka Pozdro.

Napisano

hmm przede wszystkim chyba za mały smooth na feldze, a z oponą jest też chyba nie najlepiej , a siateczką się podzielisz?

Napisano

Sietkę daj. I może render w clay'u bo tutaj kompletnie nic nie widać ;)

Napisano
  • Autor

ogolnie nie mam AA wlaczonego, mam troche slabego kompa i troche to trwa:) wybacz jestem dosc poczatkujacym uzytkownikiem wiec glupie pytanie. mozna zrobic render z siatka czy trzeba to jakos inaczej?

Napisano
  • Autor

a clayu to znaczy?? XD naprawde jestem poczatkujacy i sporo terminow mi niewiele mowi :)

Napisano

tak najprosciej możesz zrobić w material editor zaznacz opcje wire :) tylko nie rób za mocnego smootha bo będzie za gesto :) i tak bym proponowal bo widze za robisz male rzeczy i zakladasz wątek do tego, tak dla ogólnego ładu i porządku zrób jeden wątek pt "nauka" albo coś i wrzsucaj do jednego wszystkie próby nauki tak będzie łątwiej idla wszystkich

Napisano

Tu masz clay. Po prostu bez materiałów.

Wyrównaj dziury bo są krzywe, nie równe. Pokombinuj z tą oponą bo cośik tam nie gra.

W porównaniu do twojej pierwszej wizki to wygląda fajne. :)

Keep working, Daniel.

Napisano

Wiesz średnio wygląda fakt, że ta gwiazda nie łączy się z tubą :) ale rozumiem że jesteś początkujący, i miejsca gdzie się ramiona łąca jest ostro bo są to osobne obiekty, obczaj jakiś tutek na youtube o robieniu felg, są ciekawe rzeczy, Pozdro

Napisano

a na oponie chyba Ci face wyłazi na drugą stronę, w sensie się przenika z innym dlatego takie czarne elementy wychodzą

Napisano

po pierwsze w to w ogóle dziry na śruby sa nie symetryczne, po drugie fela jest brzydka i imo nie ma co dalej się z tym bawić. zrób jakąs istniejącą. wymodeluj najpierw jedno ramię, skopiuj je symetrycznie, czyli tak gdy koło sie kręci to żeby się kręciło równo a nie jakby złapalo kapcia a dopiero później baw się w materiały rendery itd.

ps opona też nie wyglada rewelacyjnie

sorki że tak jadę ale wiem ze początki są trudne, sprobuj poszukać jakiś felg i odwzorować, bo robienie wymyslonych rzeczy na sam początek to nie jest dobry pomysł :)

Napisano
  • Autor

krytyke przyjmuje z godnoscia :) takze jezdzijcie ile wlezie XD ucze sie ucze wiec mysle ze odrobina zaparcia a nastepna felga lampa wozek czy cokolwiek bedzie juz lepsze :)

Napisano

cześć :) musisz nauczyć się modelować a nie robic pare obiektów nakładac je na siebie i wycinać "na oko" przy pomocy Funkcji Boolean bo tak nic ładnego nigdy nie wyjdzie :) Tutaj tutorial na prostą felgę i podstawowe operacje i metody modelowania masz przy okazji http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=44819 a potem wystarczy tlyko rozwijać je :)

Napisano
  • Autor

troche pokombinowalem pozmienialem i robie wstawke^^ wiem ze to s male rzeczy i podstawy w ogole poziom zero ale co tam :)dfdfdfffff.jpg

Napisano

Wiesz na pewno niebo a ziemia tamta felga i opona a ta, choć dużo jej brakuje. Jak renderujesz? czym i w jakiej rozdzielczości, że to tak piksalście i nie wyraźnie wychodzi? Tak ogólnie ćwicz rób dużo takich rzeczy drobnych i ucz się :] dużo powodzenia życzę

Napisano
  • Autor

mentalray ale w niskiej rozdzialce, jesli cos zrobie ladnetgo to sie pokusze na wiekszy render z AA. komp mi troche nie domaga:)