maury Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Cześć wszystkim! Tytuł tematu oddaje moją reakcje (okrzyk), kiedy zobaczyłem efekt mojego renderingu. Piksele zamazały detale obiektu, a konkretniej silnika. Nie mam pojęcia od czego zacząć i gdzie szukać błędu:/ oswietlenie sklada się z 2 target light i mapy hdri. Przypuszczam, że to moze byc spowodowane mala ilością fotonów, ale żeby aż tak? Jak wiecie jak temu zaradzić, to proszę o Waszą pomoc. Dzięki:) a oto przed Państwem pikseloza we własnej osobie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Napisz w czym renderujesz, jaki program, silnik, itd. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 20 Październik 2010 Autor Share Napisano 20 Październik 2010 a sorry, się rozpędziłem:P 3ds max 2010, mental ray, ustawienia raczej standardowe (choć trochę majstrowałem przy hdr). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Spróbuj sampling zwiększyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 20 Październik 2010 Autor Share Napisano 20 Październik 2010 (edytowane) zmieniłem w GI sampling do 3,0 i photons do 1000 i nic nie dało... a to może mieć coś wspólnego z cieniem? moze chodzi o zmiekczenie. Spróbuje zimportować silnik do sceny z ustawieniami standardowymi, bez kombinacji, zobaczę co sie wtedy stani;) blinq - heh pomyślałem nie o tym samplingu, rzeczywiście działa i jest już wszystko ok:D i dlatego lubie to forum;D DZIĘKI! Edytowane 20 Październik 2010 przez maury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 20 Październik 2010 Share Napisano 20 Październik 2010 Sprawdź AA jakie masz ustawione i czy przypadkiem nie zmieniłeś ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 21 Październik 2010 Autor Share Napisano 21 Październik 2010 za wcześnie sie cieszylem, po zwiekszeniu samplingu mam lepszy kontrast i detal, ale dalej te cienie marnie wygladają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi