Napisano 20 Październik 201014 l Cześć wszystkim! Tytuł tematu oddaje moją reakcje (okrzyk), kiedy zobaczyłem efekt mojego renderingu. Piksele zamazały detale obiektu, a konkretniej silnika. Nie mam pojęcia od czego zacząć i gdzie szukać błędu:/ oswietlenie sklada się z 2 target light i mapy hdri. Przypuszczam, że to moze byc spowodowane mala ilością fotonów, ale żeby aż tak? Jak wiecie jak temu zaradzić, to proszę o Waszą pomoc. Dzięki:) a oto przed Państwem pikseloza we własnej osobie;)
Napisano 20 Październik 201014 l Autor a sorry, się rozpędziłem:P 3ds max 2010, mental ray, ustawienia raczej standardowe (choć trochę majstrowałem przy hdr).
Napisano 20 Październik 201014 l Autor zmieniłem w GI sampling do 3,0 i photons do 1000 i nic nie dało... a to może mieć coś wspólnego z cieniem? moze chodzi o zmiekczenie. Spróbuje zimportować silnik do sceny z ustawieniami standardowymi, bez kombinacji, zobaczę co sie wtedy stani;) blinq - heh pomyślałem nie o tym samplingu, rzeczywiście działa i jest już wszystko ok:D i dlatego lubie to forum;D DZIĘKI! Edytowane 20 Październik 201014 l przez maury
Napisano 20 Październik 201014 l Sprawdź AA jakie masz ustawione i czy przypadkiem nie zmieniłeś ustawień.
Napisano 21 Październik 201014 l Autor za wcześnie sie cieszylem, po zwiekszeniu samplingu mam lepszy kontrast i detal, ale dalej te cienie marnie wygladają.