Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Takie nietypowe pytanie do tych którzy mają doświadczenie w prowadzeniu działalności. Jakie możecie polecić PKD przy zakładaniu firmy outsourcingowej? Głównie grafika 3d/2d (textury), także programowanie i usługi związane z grami (outsourcing, tworzenie, itd).

Edytowane przez _michal

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 8,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja wpisałem wszystko z produkcją filmową (możesz potem prawie wszystko na fakturębrać), postprodukcją, produkcją sesji zdjęciowych (sukienki dla żony możesz na fakturę brać ;) no i reklama i co tam wszystko pod reklamę podchodzi.

Co di gier to nie wiem co się wpisuje.

pzdr ipowodzenia :)

Napisano
  • Autor

Ten wątek nie odpowiada na moje pytanie. Ja wiem jak się zakłada firmę, jak mam dostać dotację, po prawdzie wszystkie wymagane papiery i pozwolenia już mam. Pytanie brzmi jaki PKD najlepiej wybrać przy pracy outsourcingowej 2d/3d/programowanie i pracy przy grach - developing i być może też wydawanie własnym sumptem.

@bartolomeo - dzięki :)

Napisano

Programowanie:

62.01.Z Działalność związana z oprogramowaniem

3D/2D:

74.10.Z Działalność w zakresie specjalistycznego projektowania

Gry:

58.21.Z Działalność wydawnicza w zakresie gier komputerowych
Napisano

...oraz podaj wiele innych, typu sprzedaż hurtowa i detaliczna, i możliwie najwięcej związanego z artem, najlepiej pkd podać sporo ponad normę, nic to nie zmienia i nie kosztuje a później nie będziesz musiał w razie czego latać i dopisywać w dodatku dopłacając.

Generalnie jak stwierdzasz, że jakiś numer pkd się może przydać, wpisujesz:)

Napisano
  • Autor

Tak, wiem. Trochę tego wpisałem. Załóżmy jeśli chciałbym to co zrobię sprzedawać na www odbiorcy końcowemu, który numer można pod to podpiąć? Mówię o opcji download-only.

Wydaje mi się, że sprzedaż detaliczną gotowego oprogramowania - 47.41.Z (Sprzedaż detaliczna komputerów, urządzeń peryferyjnych i oprogramowania prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach), ale pewien nie jestem.