Napisano 26 Październik 201014 l Takie nietypowe pytanie do tych którzy mają doświadczenie w prowadzeniu działalności. Jakie możecie polecić PKD przy zakładaniu firmy outsourcingowej? Głównie grafika 3d/2d (textury), także programowanie i usługi związane z grami (outsourcing, tworzenie, itd). Edytowane 26 Październik 201014 l przez _michal
Napisano 26 Październik 201014 l ja wpisałem wszystko z produkcją filmową (możesz potem prawie wszystko na fakturębrać), postprodukcją, produkcją sesji zdjęciowych (sukienki dla żony możesz na fakturę brać ;) no i reklama i co tam wszystko pod reklamę podchodzi. Co di gier to nie wiem co się wpisuje. pzdr ipowodzenia :)
Napisano 26 Październik 201014 l O zakładaniu firmy wszystko zostało powiedziane w tym temacie http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=42603, włącznie jak dostać dotacje np na maxa i vraya.
Napisano 26 Październik 201014 l Autor Ten wątek nie odpowiada na moje pytanie. Ja wiem jak się zakłada firmę, jak mam dostać dotację, po prawdzie wszystkie wymagane papiery i pozwolenia już mam. Pytanie brzmi jaki PKD najlepiej wybrać przy pracy outsourcingowej 2d/3d/programowanie i pracy przy grach - developing i być może też wydawanie własnym sumptem. @bartolomeo - dzięki :)
Napisano 27 Październik 201014 l Programowanie: 62.01.Z Działalność związana z oprogramowaniem 3D/2D: 74.10.Z Działalność w zakresie specjalistycznego projektowania Gry: 58.21.Z Działalność wydawnicza w zakresie gier komputerowych
Napisano 27 Październik 201014 l ...oraz podaj wiele innych, typu sprzedaż hurtowa i detaliczna, i możliwie najwięcej związanego z artem, najlepiej pkd podać sporo ponad normę, nic to nie zmienia i nie kosztuje a później nie będziesz musiał w razie czego latać i dopisywać w dodatku dopłacając. Generalnie jak stwierdzasz, że jakiś numer pkd się może przydać, wpisujesz:)
Napisano 27 Październik 201014 l Autor Tak, wiem. Trochę tego wpisałem. Załóżmy jeśli chciałbym to co zrobię sprzedawać na www odbiorcy końcowemu, który numer można pod to podpiąć? Mówię o opcji download-only. Wydaje mi się, że sprzedaż detaliczną gotowego oprogramowania - 47.41.Z (Sprzedaż detaliczna komputerów, urządzeń peryferyjnych i oprogramowania prowadzona w wyspecjalizowanych sklepach), ale pewien nie jestem.