plasti Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 (edytowane) po odkopanym przez hajera przodowego mojego starego posta oraz po wielu upomnieniach, ze bmw vision nie pasuje na wsioskiej uliczce, postanowilem zrobic je w koncu w studio z pi razy drzwi zblizonym wnetrzem... tak wiec prosze: 3ds max vray ps ver2 Edytowane 31 Październik 2010 przez plasti
olaf Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 fajne. osadz go lepiej na podłożu bo wyglada jakby lewitował albo był tylko plastikową atrapą.
Tamyl91 Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 Render ekstra, zaś samo auto nijak mi nie podchodzi.
chudy Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 ten niebieski powinien być dużo bardziej jaskrawy, trochę nawet jakby fluorescencyjny. u ciebie jest hmmm mooocno szary. a to bardzo mocny akcent w tym koncepcie. ale ogólnie rendery spoko. Pozdr.
GrześDuro Napisano 27 Październik 2010 Napisano 27 Październik 2010 No wreszcie;) Chrom jest zarąbisty, odbicie ktore biegnie przez szybe i na czesc maski rowniez wyszło super;) Jest co prawda kilka miejsc modelowo trudnych ktore psują efekt(nie ma sensu zebym wymieniał bo model zrobiony łohoho temu). Reszta tak jak przedmowcy.. Lepiej osadzic koła zeby dodać masywnosci i materiał opon i samych felg(mimo ze prawie zgodne z refkami no to jednak nie fajnie wyglada taka guma resorakowata). Barwy celowo zdesaturowane? Niebieski wyszedł b. ponuro. Tyle z marudzenia. Fajnie studia robisz w tej Vce, next model please;)
plasti Napisano 27 Październik 2010 Autor Napisano 27 Październik 2010 (edytowane) wielkie dzieki panowie, nie sadzilem ze taka aprobata po czasie bedzie:] co do modelu nierozumiem troche co mam osadzac?, samochod jest w normalnym studio, stoi na meshu, nie wiem, moze moja wizja wam nie podeszla:P, chcialem uzyskac taki efekt zatracania sie plaszczyzny, no ale coz, tak wyszlo, 3ci raz juz nie podchodze:P:P view jak cos Edytowane 27 Październik 2010 przez plasti
bbandi Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Może do góry drzwi i widoczne wnętrze auta:) może jakieś oświetlenie w środku. ładne ładne to ale brakuje tej mocy z modelu.
Podstavsky Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Fakt - chrom wyszedł bardzo ładnie (nerki z finami), ale sam model i jego "poza" odbiega od pokazania tej agresji Vision'a. Przede wszystkim jest to szeroki samochód, więc mała ogniskowa i zbliżenie bardziej na przód a nie bok (60/40). Lakier ma również charakterystykę chromu a prawdziwy Vision nie (popatrz na tylni deflektor i światło u siebie i porównaj z oryginałem). Ponadto napis na oponach (raczej zbędny) jest "in" a powinien być "out". Studio jest bardzo przyjemne i sam chciałbym umieć takie wykonać, ale IMO jest w nim za mało światła i np. niebieski lakier nie ma tego pięknego odbicia. To samo tyczy się czerwieni świateł. Ogólnie bardzo mi się podoba sam model i jestem pod wrażeniem wiernego oddania kształtu :)
plasti Napisano 28 Październik 2010 Autor Napisano 28 Październik 2010 i takie komentarze lubie, takie na poziomie:]
dac77 Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 Hmmm. Nie mówię że jest brzydki. W końcu są gusta i gusteczka. Ale może lepiej by wyglądał w widoku bardziej z przodu. Poza tym sam render nieciekawy. Miejscami mocno klampnięte odbicia i specular, przez co widać takie szarpane linie i ząbki. Tam pod drzwiami trochę krzywo. Co się stało z błękitnym światłem? Ta flara to tanie efekciarstwo. Dlaczego nie ma modelki głaskającej maskę? Nie przyłożyłeś się do tej roboty. Zresztą sam samochód to taki iPod na 4 kołach. Pamiętaj że każda krytyka jest wartościowa i pozwala się rozwinąć, dlatego przyjmij ją z uśmiechem na ustach (ale nie zamieszczaj zdjęcia na dowód).
olaf Napisano 28 Październik 2010 Napisano 28 Październik 2010 widzialem kiedys fotkę z sesji koles mial jarzenowki porozkladane na podlodze i ogolnie fotka wygladala niezle przez to (a moze nie przez to) :)
plasti Napisano 31 Październik 2010 Autor Napisano 31 Październik 2010 no i z przodu, @ola-f: kiedys probowalem cos podobnego, ale nie bylem zachwycony z rezultatow....
Rekomendowane odpowiedzi