Napisano 5 Listopad 201014 l Rzadko ostatnio jest okazja do napisania wiadomości na temat klasycznie animowanych filmów pełnometrażowych. Tym bardziej cieszy fakt, że dziś w sieci zadebiutował amerykański trailer do nowego filmu Sylvaina Chometa, twórcy „Trio z Belleville”. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=1464
Napisano 6 Listopad 201014 l Zapowiada się wyśmienicie. Oglądając trailer nie wiedzieć czemu miałem skojarzenie ze starym Jackiem Orlando :)
Napisano 6 Listopad 201014 l Kiedys nie docenilem Trio...bylem chyba sceptycznie nastawiony do stylistyki. Zupelnie nie wiem czemu, bo z perspektywy czasu widze,ze byla swietna:)
Napisano 6 Listopad 201014 l Jeśli chodzi o plastykę Trio i Illusionisty to polecam kolegę Sylviana Chometa(razem skończyli szkołę komiksu Angoulême) , czyli Nicolas de Crécy który jest za nią odpowiedzialny właściwie całkowicie.Tzn.chodzi oczywiście o koncept plastyczny bo wiadomo ,że filmu sam nie zrobił;) Np.Ciężko znalęść na sieci polecam w księgarni albumy po prostu piękne. Raz Dwa pzdr. Kuba
Napisano 7 Listopad 201014 l Tylko zobaczyłem grafikę i od razu skojarzyło mi się z Trio z Belleville :) Zapowiada się miło
Napisano 7 Listopad 201014 l Kurde!! Nie ukrywam że się napaliłem na ten film :) Pogrzebałem trochę: "W Polsce film będzie można zobaczyć podczas festiwalu Etiuda & Anima w Krakowie, który "Iluzjonista" otworzy już 19 listopada. 26 listopada trafi do polskich kin." veri_jf: dokładnie to samo miałem odczucie ;)