Napisano 18 Listopad 201014 l Witajcie, Mam do was pytanie jak w temacie, mianowicie czy laptop wart jest uwagi. Pojawia się dość tanio w necie i zastanawiam się czy się na niego nie zdecydować. Pracować ma jako drugi komp do maxa z vrayem (na drugiego desktopa nie mam za bardzo miejsca), głównie obawiam się o grafikę. Z góry dzięki za opinie. http://uk.computers.toshiba-europe.com/innovation/product/Satellite-A660-18N/1090107/toshibaShop/false/
Napisano 19 Listopad 201014 l Cześć Rozwiń "drugi komp do maxa", chcesz na nim renderować, modelować, używać PS-a, czy wszystkiego po trochu? Według mnie rodzielczość 1366 x 768 to raczej przeszłość (szczególnie jeśli rozmawiamy o grafice) i lepiej kupić coś większego np. kosztem procesora, no chyba, że zależy Ci jedynie na renderowaniu i sprawdzaniu poczty to wtedy ok.
Napisano 19 Listopad 201014 l Hym, ciezko ci poradzic cos innego niz "kup stacjonarke" :) Ten lapek ma bardzo mala matryce zeby na nim wygodnie w grafice pracowac. Co do renderowania... nigdy bym nie pomyslal zeby wlozyc i7core do lapka, zastanawiam sie jak to wydala z chlodzeniem. Nie masz czasem miejsca poprostu na drugą puszke PCta? Jesli masz dobry monitor to mozna podlaczyc do niego 2 kompy i przerzucac sie pomiedzy imputami. Wtedy masz 1 kompa do pracy, drugi sobie renderuje spokojnie w rogu.
Napisano 19 Listopad 201014 l ... nigdy bym nie pomyslal zeby wlozyc i7core do lapka, zastanawiam sie jak to wydala z chlodzeniem. U mnie spoko, przy pełnym obciążeniu osiąga 75 stopni, czyli dużo lepiej niż C2D w starym laptopie gdzie zdarzały się temperatury pod 100 stopni;)
Napisano 19 Listopad 201014 l Lucas: ło kurcze, pogratulować inzynierom pozostaje. Wlasnie kojazylem ze C2D potrafily usmazyć lapka, wiec spodziewalem sie jeszcze wiekszych "osiągów" od i7c. Pozdrawiam
Napisano 19 Listopad 201014 l i7 dzięki innej architekturze wydziela mniej ciepła więc nawet lepiej wychodzi. Wkurzyłem się oglądając amerykański serwis gdzie można było sobie skonfigurować lapka łącznie z matrycą, procem i kilkoma roznymi kartami grafiki. fakt ze z 800$ zrobiło się 1600 ale nie muszą kupować odpadów które gdzie indziej nie zeszły. moze tak sobie zamów jak już bierzesz spoza polski.
Napisano 23 Listopad 201014 l Autor Dzięki za pomoc, faktycznie matryca lekko kuleje, z tym że można lapka zawsze podpiąć pod zewnętrzny monitor. Co do kosztów to koleś sprzedaje go za 2,5k (niestety bez gwarancji - ponoć z jakiejś licytacji w uk) - nie znalazłem nic w podonej konfiguracji w tej cenie.