Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jakis juz czas temu zaczelem modelowac EVO VII i mam problem z pewnym kształtem na boku auta (zaznaczone na czerwono) 11607a6bb62f939dgen.jpg

6f640d7a7263377b.jpg

powinno to wygladać tak

evo2ou9.jpg

evo3ab3.jpg

• Odpowiedzi 11
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pomijając trójkąty to przedewszystkim wydaje mi się, że ten chamfer kończący się nagle tworzy buga, powinien przebiegać dalej tyle, że rozchodzić się coraż szerzej aby nie było prostej lini

Napisano (edytowane)

Witam koleje screeny poprawki z wytłoczeniu z boku wyglądają dobrze zrobione szyby i listwy boczne w oknach

99712312.jpg

bezfv.jpg

99712312.jpg

99712312.jpg

@edit nie zauważyłem ze listwy nie mają włączonego ms'a ;/

99712312.jpg

beztytuumfz.jpg

Edytowane przez Modzal
Napisano

Przejrzyj siatki Lancerów stworzonych przez użytkowników forum. Kojarzę, że vision3d robił ten model swego czasu- zapewne znajdziesz w jego wątku odpowiedź na swoje pytanie.

Napisano

w googlach wpisuje evo 7 i i jest masa różnych różniących sie zdjęć i nie wiem dokładnie który to który. postanowiłem zrobić któryś, który zrobię porządnie, nie umiem jeszcze tworzyć skomplikowanych siatek.

Napisano

i kolejny up

miałem troche problemów z wytłoczeniem na klamki jakoś se niby poradziłem ale nie jestem pewny czy tak to powinno być

tylrqo.jpg

tyl2x.jpg

bokms.jpg

bokms1.jpg

bokms2.jpg

Napisano

trochę przesadziłem chyba z tekstura brudu nie chciałem mieć nówki sztuki tylko jakiś bardziej realistyczny pobrudzony wyglad, nie sprawiały :) jak znajdę czas na wy renderowanie nowego ujęcia to wrzucę

Napisano (edytowane)

oto render z poprawka

fe0b2a8051848918.jpg

a to czysty 5a41fcb6d296470b.jpg

z tego co zauważyłem serwer na który wrzuciłem zdjęcie trochę chyba je zniszczył

Edytowane przez Modzal